Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zorg- en welzijnmarkt in Hasselt

Geplaatst op: 8 november 2019

De week voor de Mantelzorg start zaterdag 9 november met een markt vol beleving in de Prinsenhof in Hasselt. In de week na deze feestelijke aftrap voor alle inwoners, is er speciaal voor mantelzorgers een programma met diverse activiteiten in de verschillende kernen van Zwartewaterland.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en vaak voor een naaste zoals een familielid, vriend of kennis zorgen. Een mantelzorger is geen beroepskracht, maar zorgt vanuit een persoonlijke band voor iemand. Ook jongeren onder de 18 jaar kunnen mantelzorger zijn. In de week van de mantelzorg van bieden tal van organisaties een mooi programma voor mantelzorgers.

Zaterdag is er een markt vol beleving in de Prinsenhof in Hasselt. Iedereen is welkom! “Op de markt maakt u kennis met nieuwe producten, zoals de sprekende pop Tessa, dementiebrillen, mantelzorgwoningen en een circuit waar u scootmobielen en rollators kunt testen. Ook kunt u meedoen met workshops, zijn er optredens en een verwenhoek met massages en manicure. Tijdens de markt reikt wethouder Gerrit Knol het mantelzorgcompliment uit. Er is dus veel te doen, te zien en te beleven voor iedereen!”, aldus de organisatie.

In de week na deze feestelijke aftrap voor alle inwoners is er speciaal voor mantelzorgers een programma met diverse activiteiten in de verschillende kernen van Zwartewaterland. De activiteiten variëren van spellen voor de jeugd, yoga lessen, massages, film kijken, lezing bijwonen, bingo tot tapas maken. Op donderdagavond is dé verrassingsavond in d’Overtoom in Genemuiden. Voor alle activiteiten geldt een bijdrage van 3,00 Euro per persoon.

De week van de mantelzorg is een initiatief van Samen Zwartewaterland. Samen Zwartewaterland is een platform van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Zwartewaterland die zich er samen met

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500