Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 oktober 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecte voor het Gehandicapte Kind

Geplaatst op: 11 november 2019

Het is deze week de landelijke collecteweek voor de NSGK. Die organisatie gaat verder onder een nieuwe naam: het Gehandicapte Kind.

“Uit onderzoek blijkt dat 62% van de mensen met een beperking zich eenzaam voelt. Dat probleem ontstaat al in het jonge leven. Gehandicapte kinderen missen contact met vriendjes in de buurt. Daarom doen wij er alles aan ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap samen met leeftijdgenootjes kunnen leren, sporten en spelen.

Geen kind zonder vriendjes – dat is waar we ons dagelijks keihard voor inzetten. Al sinds 1950 steunen we projecten op het gebied van spelen, leren en sporten voor kinderen met een handicap.

Doel: het zelfvertrouwen van gehandicapte kinderen versterken, en bijdragen aan een positieve beeldvorming voor kinderen met alle soorten handicaps in heel Nederland.”, leg de organisatie de doelen uit.
Enthousiaste vrijwilligers gaan komende week langs de deuren om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Helpt u ook mee om de gehandicapte kinderen een beetje extra geluk te geven in een toch vaak lastig leven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500