Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Verkeerspsycholoog’ op de N50

Geplaatst op: 12 november 2019

Als het aan wethouder Simonse van de gemeente Noordoostpolder ligt, gaat een verkeerspsycholoog het gedrag van weggebruikers op de N50 analyseren. Simonse heeft daarover al contact gehad met Gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel en collega-wethouders op Urk en in Dronten. Die waren volgens Simonse enthousiast over zijn idee.

Hij meldde dat maandagmiddag in de gemeenteraad, waarin het CDA een pleidooi hield voor matrixborden die de veiligheid op de beruchte weg tussen Hattemerbroek en Emmeloord moeten verbeteren. Na het betoog van Simonse haalde de partij een motie van tafel. Volgens Simonse moet de verkeerspsycholoog bijvoorbeeld onderzoeken hoe weggebruikers reageren op borden en verkeerssituaties. Aan de hand daarvan kunnen maatregelen worden genomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500