Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wachten op actie Stuivenbergstraat beu

Geplaatst op: 13 november 2019

Marinda van Dijk is er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Ze strijdt al twee jaar voor een veiliger Stuivenbergstraat, maar voorlopig is er op het beruchte gele vlak bij d’ Overtooom na nog niets gebeurd. Nieuwe hoop is er wel: morgen komen vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland de situatie beoordelen.

“Vergaderen, vergaderen, maar er gebeurt niets”, vertelt Van Dijk. Precies twee jaar geleden stuurde ze voor het eerst een brief naar de gemeente over de verkeersituatie aan de Stuivenbergstraat. Ze had meerdere ambtenaren aan de tafel in de woonkamer zitten, maar tot actie leidde dat niet. “Ja, in januari is er wel een bijeenkomst voor de buurt geweest in d’ Overtoom, waar we met ideeën konden komen. Ook daarna is het weer stil geworden.”

Van Dijk kijkt uit op de kruising Stuivenbergstraat met de Tureluur. Dat is haar grootste zorgpunt. “Kinderen komen daar over een heel breed stuk de weg op en schieten kriskras tussen de auto’s door. Dat er nog nooit iets is gebeurd, verbaast me. Het is nog net geen zelfmoordpoging als je wilt oversteken”, zegt Van Dijk. Ook verderop bij de Johannes Bogermanschool en de bushalte is het niet veilig.

De oplossing zou volgens haar eenvoudig zijn. “Heel Nederland ligt vol met zebrapaden, maar volgens de gemeente zou dat hier schijnveiligheid opleveren. Terwijl we verderop wel een geel vlak aanleggen. Niemand begrijpt dat. Met een zebrapad is voor de kinderen duidelijk waar ze moeten oversteken en de automobilisten zien duidelijk dat ze een oversteek naderen.”

Ze vindt het vooral voor de kinderen belangrijk dat er snel iets wordt gedaan aan de situatie. Niet alleen kinderen van de Vogelaar en de Johannes Bogermanschool komen langs het gevaarlijke punt, maar ook kinderen uit de Vogelbuurt die elders op school zitten. “Die hebben hier allemaal te maken met asociaal rijgedrag, want de Stuivenbergstraat is echt een racebaan.”

Toen ze onlangs las dat Veilig Verkeer Nederland actie voert in de Sikkel in Hasselt klom ze maar weer eens in de telefoon. “In Hasselt kan dit blijkbaar wel. De situatie rond de scholen is daar ook veel veiliger. Daarom vind ik dat VVN hier ook maar eens moeten komen kijken. En dus komen er donderdag opnieuw mensen aan tafel zitten. Hopelijk leidt dat wél tot actie, want het is echt wachten tot hier iets gebeurt.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Wachten op actie Stuivenbergstraat beu

  1. A van Dijk schreef:

    Als in de nieuwbouwwijk TAG/Greente binnen 50 meter 2 zebrapaden liggen dan is het schandalig dat hier na 2 jaar niets is ondernomen. Bureaucratie ten top.
    Het wordt nu toch wel tijd.

  2. Last schreef:

    De Stuivenberg straat oversteken vergelijken met suïcide gaat wel heel erg ver mevrouw van Dijk? Ook een zebrapad haalt de snelheid niet uit het verkeer. Als je dat wilt dan moeten ze alle wegen gaan aanleggen volgens het concept van het stuk Veerweg van af de afslag Greente naar de pont toe. Daar liggen drempels die de naam drempels ook met recht verdienen. En op een zodanige afstand van elkaar dat het gaspedaal intrappen gans nutteloos is.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500