Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub verliest streekderby van Staphorst

Geplaatst op: 16 november 2019

Hier kon Sportclub nog juichen. Foto's Henk Kuik

De streekderby tussen Staphorst en Sportclub Genemuiden eindigde zaterdagmiddag in een 2-1 nederlaag voor de groen-witten. Dat was de enige wedstrijd in de Hoofklasse B van dit weekeinde. Vooral na rust kregen de bezoekers een echte derby te zien. Het is de vierde wedstrijd op rij die Genemuiden niet winnend wist af te sluiten.

Sportclub had al voor de wedstrijd met een tegenvaller te maken. Omar Kavak haakte in de warming up af met een blessure, waardoor Frank Kuurman tegen zijn oude kornuiten (al zijn er weinig van over) van VV Staphorst in de basis beginnen. En dat deed hij overigens goed. Ook Job van Dalfsen stond overigens in de basis op de plek van Sijmon Eenkhoorn.

Martin van ’t Ende kreeg voor rust de beste kans. Jur van Dalfsen maakte hands en de Staphorster aanvaller kreeg dus het spreekwoordelijke buitenkansje. Vanaf elf meter wist hij de bal echter niet achter Patrick Jansen te krijgen. Na rust ontbrandde de wedstrijd volledig. Staphorst kreeg in het begin de beste kansen, maar aan de andere kant ging de bal nu voor Genemuiden op de stip na een handsbal. Velda bleef rustig en zette zijn ploeg op de 0-1.

Lang konden de groen-witten niet van die voorsprong genieten, want Van ’t Ende scoorde razendsnel de 1-1. Ondanks dat hij een penalty miste, was de aanvaller misschien wel de man van de wedstrijd. Na de gelijkmaker zette Staphorst Genemuiden behoorlijk onder druk. Dat leidde een kwartier voor tijd tot de 2-1. Haanstra kapte en draaide en schoot uiteindelijk knap binnen. Aan de andere kant zorgden Velda en Streutker bijna meteen weer voor 2-2.

Daarna probeerde Genemuiden van alles, maar tot grote kansen leidde dat eigenlijk niet. Velda was in blessuretijd nog het dichtste bij, maar uiteindelijk won Staphorst verdiend.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500