Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veldman op het Zwier van Dijkorgel

Geplaatst op: 19 november 2019

Dinsdag 26 november bespeelt Minne Veldman het Zwier van Dijkorgel in Genemuiden. Op het programma staan november andere Fantasie-Toccatine Psalm 33, J. Zwart, Schübler-Choräle J.S. Bach, en werken van D. Buxtehude en B. Hesford. Verder zal naast werk van Ch.M. Widor, ook de Final – Allegro assai, A. Guilmant aanspreken. Waarna het concert afsluit met een Trio, Orgelkoraal en Toccata Psalm 124 van Veldman zelf.

Beneden in de kerk zijn de verrichtingen van de organist weer te volgen via scherm. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor de gemaakte kosten. Na afloop is een meet en greet met de organist. Voor en na het concert staat een gratis een kopje koffie of thee voor u klaar.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (24 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen). Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne verschillende evenementen.

Beluister hier alvast een impressie van het concert:

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500