Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sinterklaas in De Wieden

Geplaatst op: 23 november 2019

Sinterklaas is in Sint Jansklooster. Traditiegetrouw arriveerde de kindervriend vergezeld van een flinke schare Pieten bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. De tocht over de Beulakerwijde is wat Sinterklaas betreft de mooiste intocht van Nederland.

De meeste kinderen uit het dorp verzamelden zich al ver voor het afgesproken tijdstip van 14.00 uur bij het Bezoekerscentrum. Natuurmonumenten organiseert namelijk al jaren een knutselsessie waar kinderen materialen maken die ze bij de intocht kunnen gebruiken.

Als dan de klinken van het plaatselijke Soli Deo Gloria klinken en het geluid van de boot dichterbij komt, weet iedereen dat Sinterklaas niet ver weg meer kan zijn. Boven de rietkregen uit doemt dan de mast van het schip van Sinterklaas op. Hoe dichterbij het schip komt, hoe harder de kinderen de welbekende Sinterklaasliedjes zingen.

Uiteindelijk kunnen presentator Wim Odink en boswachter Mathiska Lont Sinterklaas aan land hijsen. De Pieten, die hun spraak knap aanpassen aan het plaatselijke dialect, beginnen meteen met het uitdelen van pepernoten en andere lekkernijen. Sinterklaas wandelt vervolgens langzaam richting het Bezoekerscentrum, waar hij overigens ook fraaie cadeaus heeft kunnen inslaan.

Daarna wandelt het gezelschap richting het Dorpshuis waar een gezellige middag wacht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500