Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Reisbureau Travel XL bestaat vijftig jaar

Geplaatst op: 28 november 2019

Aart Timmerman richtte vijftig jaar geleden TéDéTé op. En dus konden de huidige eigenaren Jan en Gert Tuinman in oktober een jubileum voeren. Als Travel XL leggen ze zich momenteel vooral toe op de reisbureautak van het bedrijf.

Oom Aart begon aan huis een reisbureau en vormde samen met Jan van Dijk (Cafe ’t Centrum) en Bertus Tuinman (Foto Tuinman) de VOF TeDeTe. Het fotogedeelte en het reisbureau vestigden zich kort daarna in het oude gemeentehuis aan de Langestraat.

De reiswereld is een branche die internet nog niet overbodig heeft gemaakt, zegt Gert. “Veel mensen denken dat online boeken goedkoper is, maar dat is een misverstand. Boeken bij een reisbureau, online of  bij het fysieke kantoor is in elk geval vrijwel nooit duurder, zelfs in een heel veel gevallen goedkoper. Soms een paar euro, soms een behoorlijk bedrag. Naast wat het publieke internet toont is er in de reiswereld ook nog een intranet wat voor het publiek niet toegankelijk is. Daar stellen wij reizen samen tegen vaak gunstige voorwaarden, en best vaak tegen lagere prijzen.”

Bij Travel XL kunnen klanten niet alleen terecht voor buitenlandse vakanties. “Al wil je een nachtje naar de Koperen Hoogte…”, glimlacht Jan. “Groot voordeel is dat we door onze samenwerking met Travel XL accommodaties aanbieden die online moeilijker vindbaar of al volgeboekt zijn. Ook zijn wij voor, tijdens en na een vakantie het aanspreekpunt. Negen van de tien vakanties verlopen gelukkig vlekkeloos, maar het is prettig als die tiende keer iemand de problemen kan helpen oplossen. Met de nieuwe reiswet is dat voordeel nog groter geworden. Boek je zelf online een vakantie, dan liggen de risico’s bij jezelf. Boek je via ons, dan zijn wij verantwoordelijk.”

Via Travel XL kunnen liefhebbers de hele wereld over. De broers merken dat mensen daarvoor vaker bij het reisbureau komen. “Zeker als je bijvoorbeeld nog een keer met de hele familie op vakantie gaat, wil je dat alles goed geregeld is. Dan kies je voor zekerheid. Wij zien bijvoorbeeld veel interesse in reizen naar Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Dat soort reizen regelen wij van A tot Z”, vertelt Gert.

Het zijn andere bestemmingen dan vijftig jaar geleden, weet Jan, die destijds het reisgedeelte overnam van zijn overleden oom Aart. “Voor veel mensen was vakantie, en zeker een vliegreis, niet weggelegd. Wie toch ging, kwam vaak in Spanje terecht. Nu kunnen liefhebbers de hele wereld over. Landen die bijvoorbeeld in opkomst zijn doordat er recentelijk non-stop vluchten op zijn gestart, zijn Costa Rica en Colombia. Maar ook Turkije is na de onrustige periode van een paar jaar geleden weer helemaal terug. Logisch ook: daar krijg je nog steeds veel vakantie voor je geld.”

Om deze mijlpaal te vieren is/wordt er een speciale vroegboekaktie gelanceerd. “Want het is best bijzonder, er zijn maar weinig reisbureaus zijn die al vijftig jaar bestaan.”

VROEGBOEK AKTIE “Win je vakantie terug”

Boek je je vakantie voor 2020 bij TravelXL Reisbureau TeDeTe voor 31 januari dan ding je mee naar de volgende prijzen.

1e prijs een reischeque van € 1500.00

En daarnaast tevens nog 7 reischeques van elk € 500.00

Uiteraard zijn er wel wat voorwaarden aan verbonden:

–          De totale reissom dient tenminste € 1000.00 hoog te zijn.

–          Het boeken van alleen los vervoer (bijvoorbeeld vlieg-, bus-, treinticket) telt niet mee

–          De prijzen worden pas uitgekeerd/verrekend nadat de reis heeft plaats gevonden

–          Reeds gemaakte boekingen dingen uiteraard ook mee

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500