Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De tennisvereniging bruist weer

Geplaatst op: 30 november 2019

Tennisvereniging ’t Eerste Wittien bruist weer, klinkt het zaterdag in de kantine bij het Visbaktoernooi. Dat staat voor het eerst sinds mensenheugenis weer eens op de kalender en voor de komende voorjaarscompetitie hebben zich maar liefst zes wedstrijdteams aangemeld. De leden kunnen zich niet herinneren dat er ooit zoveel teams competitie hebben gespeeld. 

“Ik wou dat ik de korte broek had meegenomen”, zegt iemand langs de lijn van het Visbaktoernooi. De rookdampen verwarmen de voorjaarsachtige omstandigheden nog wat verder. Toch staan de tennissers net zoals iedereen aan het begin van de winter. “Traditioneel gezien is dat natuurlijk de meest rustige periode, maar met verschillende activiteiten hopen we dat de banen toch regelmatig goed bezet zijn”, zegt Christian Hoekstra, die net van de baan komt en het visbaktoernooi mede organiseert.

Aan dat toernooi doen ruim dertig leden mee. Ze deponeren hun racket na een wedstrijd in een emmer en daar haalt de organisatie vervolgens steeds twee rackets uit. Dat betekent dat iedereen tegen iedereen kan spelen. Tussen de wedstrijden door wacht een lekker visje en de nodige andere versnaperingen. “Gezelligheid is belangrijk voor deze klus. De bekende toernooien zijn altijd wel blijven bestaan, maar met onder meer bedrijfstennis en ook deze activiteiten brengen we weer meer leven in de brouwerij. Leden nemen niet-leden mee en soms blijven die hangen. Het afgelopen jaar is ons ledenaantal met 10 procent gestegen”, vertelt Hoekstra.

Winst is nog te behalen bij de jonge tennissers. De jeugdtak van ’t Eerste Wittien heeft de komende periode extra aandacht nodig, onder meer door weer vaker trainingen aan te bieden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500