Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Internationaal bezoek voor Platenmarkt

Geplaatst op: 30 november 2019

De derde Boeken- en platenmarkt in d’ Overtoom was zaterdag weer een groot succes. Veel bezoekers bekeken de handelswaar op de 42 tafels, waaronder zelfs bezoek uit het buitenland: Sinterklaas kwam met enkele Pieterbazen namelijk ook een kijkje nemen.

“Ik ben op zoek naar Sinterklaaselpees en Sinterklaasboeken”, meldde de oude baas, voordat hij aan het struinen ging door de theaterzaal van het verenigingsgebouw. Beheerder Meike van Ommeren ziet het met een glimlach aan. Ze is tevreden over het bezoek. “Meteen bij het begin van de dag was het enorm druk, langzaam werd het wat rustiger”, vertelt ze.

Ook bij de kooplui heerst tevredenheid, want de meesten staan er niet voor de eerste keer. “We hebben zelfs iemand uit Brabant. Tegen deze tijd kopen Brabanders weinig, omdat ze zich al aan het voorbereiden zijn voor het carnaval. Dan zakken de marktkooplui af naar de andere regio’s”, vertelt Meike.

Het aanbod op de markt is divers. Liefhebbers komen voor elpees en singles, maar ook is er een mooi aanbod aan stripboeken en gewone boeken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500