Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Kesteren heeft de Captur binnen

Geplaatst op: 30 november 2019

Met de introductie van de Captur speelde Renault in 2013 een loepzuiver openingsakkoord voor het succestijdperk van de compacte cross-overs. En ook in de jaren die volgden, bleef Renault dankzij de Captur de maat aangeven. Met de Renault Captur 2 kondigde de Franse autofabrikant in juli al een nieuwe toonsoort aan. En vanaf deze maand kan Renault van Kesteren haar klanten daarvan mee laten genieten. Want de nieuwe Captur is gearriveerd in de showrooms van Kampen en Zwartsluis.

45.000 Capturs bracht Renault in Nederland al aan de man/vrouw. En wereldwijd verkocht de Franse fabrikant er sinds de introductie in 2013 al meer dan 1,2 miljoen. Voor Renault is de Captur dan ook een doorslaand succes. “Die status kan een last worden, zodra je de auto moet vervangen”, weet directeur Wimfried van Kesteren. “Maar Renault heeft echt zijn best gedaan om de nieuwe Captur helemaal nieuw te maken en toch het vertrouwde gezicht te behouden.”

Een nog imposanter voorkomen
Ook de Captur 2 is meteen herkenbaar als Captur, maar staat volgens Van Kesteren nog steviger op zijn wielen. “Dit model staat op grotere, 18-inch wielen. Dat zorgt voor een imposant voorkomen. Een verchroomde sierstrip scheidt boven- en onderkant van elkaar en geeft het dak een meer zwevende illusie, zelfs wanneer je niet voor een two tone-kleurstelling kiest. De naar elkaar toe gerichte C-vormige lichten voor en achter vormen een herkenbaar aanzicht. Zowel bij nacht en ontij als onder een stralend zomerzonnetje. Wie het nog wat stoerder wil, kan bij de nieuwe Captur ook kiezen voor een setje dakrails.”

Stel je eigen Captur samen
Van Kesteren gelooft dat het succes van de Captur te danken is aan de ruime mogelijkheden om de auto te individualiseren. “In totaal zijn voor het exterieur 90 verschillende combinaties mogelijk! En voor het interieur 18! Bovendien is de sfeerverlichting in 8 kleuren in te stellen.” Qua motoren is er eveneens keuze. “Uit een TCe100 bijvoorbeeld” vertelt Van Kesteren. “Een driecilinder benzinemotor met 100 pk en 160 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De tweede variant is de TCe 130 GPF, goed voor 130 pk en 240 Nm. Deze viercilinder kun je koppelen aan een manuele zesbak of EDC-automaat met 7 voorwaartse verzetten. Topper is de TCe 155 GPF, met maar liefst 155 pk en 270 Nm. Deze heeft standaard een automaat.”Klaar voor een proefrit

De vernieuwde Captur is al vanaf 20.690,- euro. En kost als Initiale Paris 28.090,- euro. Beide uitvoeringen staan bij Renault van Kesteren klaar voor een proefrit.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Van Kesteren heeft de Captur binnen

  1. Henk Koops schreef:

    Dag allemaal
    Ik heb gehoord, dat de nieuwe Captur 1500kg mag trekken, klopt dat?
    En wat voor uitvoering/motor krijg je dan, en wat is dan de vanaf prijs??

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500