Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Telefoonboekbiljarters zetten zich in voor Wijkwieg

Geplaatst op: 2 december 2019

De datum voor het vierde Wereldkampioenschap Telefoonboekbiljarten staat vast. Op 22 februari 2020 wordt in verenigingsgebouw gestreden om de prestigieuze titel. Het evenement wint volgens de organisatie nog steeds aan populariteit. Met 120 deelnemers was het toernooi dit jaar bommetje vol en door de massale publieke belangstelling kon er bijna geen kip meer bij in de gezellige toernooizaal.

René Bonthuis van de organisatie: “Het WK staat inmiddels als een huis en is eigenlijk al niet meer weg te denken. Het grote succes is denk ik te danken aan het feit dat de sportieve strijd en de gezelligheid hand in hand gaan. Groeien zit er eigenlijk niet meer in. Tenzij we het toernooi over meerdere dagen gaan spelen. Maar zo’n ingreep zal het unieke, saamhorige gevoel dat het evenement uitstraalt minimeren en dus is dat eigenlijk geen optie”.

De organisatie is inmiddels aan de voorbereidingen van het aanstaande toernooi begonnen. De hoofdsponsor van de vorige editie, de firma Reinkemeier uit Rietberg in Duitsland, heeft men weer weten te strikken en ook heeft onze plaatselijke transportreus Verhoek Europe zich weer verbonden als co-sponsor.

Binnenkort worden alle deelnemers van het vorige evenement per WhatsApp voor het nieuwe toernooi uitgenodigd.

Net als bij de vorige editie wil de organisatie de opbrengst van het WK aan een goed doel doneren. Mede organisator Willem Oostwoud:” Dit jaar hebben we gespeeld voor de ALS-Stichting. Van vele kanten zijn we enorm ondersteund. Daardoor konden we een prachtig bedrag overmaken aan de stichting. Voor volgend jaar kiezen we voor Stichting de Wijkwieg. In het voorjaar wil men starten met de verbouw van het voormalig Hervormd Wijkgebouw om daar een unieke moeder-kindopvang op te starten. Het gaat om een zorgconcept dat opvang biedt aan jonge (aanstaande) moeders die dolgraag hun kindje op willen voeden, maar daar door verschillende redenen tijdelijk niet toe in staat zijn. De hulpverlening zal voor een groot deel door professionele vrijwilligers worden gedaan. In Genemuiden wil men de schouders onder dit ambitieuze project zetten. Wij hopen door een mooie opbrengst ons steentje bij te dragen.”

Ben van Dijk vervolgt:” Ach weet je, een vereniging als de onze heeft zelf ook altijd wel wat dingen op het wensenlijstje staan. Maar aan de andere kant hebben we de zaakjes eigenlijk uitstekend voor elkaar. En dan is het toch mooi dat we als club iets voor een ander kunnen doen. Ik denk dat biljartvereniging Het Zwarte Water in dat opzicht behoorlijk uniek is.”

“Een klein wensje hebben we overigens toch”, lacht hij. “Het zou wel fijn zijn wanneer een plaatsgenoot eens met de wereldtitel aan de haal ging. Robin Bonthuis was er dit jaar dicht bij, maar hij moest de eer uiteindelijk aan Vincent de Gloire uit België laten. Maar op 22 februari zijn er weer nieuwe kansen voor iedereen. En de lol zal er niet minder om zijn wanneer het onverhoopt weer niet mocht lukken.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500