Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

W.G. van de Hulst terug van weg geweest

Geplaatst op: 2 december 2019

Het programma van het van de Hulst Festival dat op 13 december 2019 van 16.30 tot 22.00 uur is rond. In het hart van het centrum in Hasselt worden rond de Nieuwstraat, Markt en Hoogstraat een aantal nostalgische activiteiten georganiseerd die interessant zijn voor jong en oud.

In de Hoogstraat is er een wintermarkt waar 15 kramen hun waar te toon stellen. Uiteraard mag de traditionele boekenmarkt niet ontbreken. Een hoogtepunt is de theatervoorstelling in de Soete Suikerbol die regelmatig plaatsvindt in de Hoogstraat 8 – 10 “wie kent hem niet, de dromerige dikke suikerbollenbakker die de opdracht krijgt van de koning om 100 van die overheerlijke bollen te leveren maar daar om allerlei redenen niet aan toekomt”.

Het W.G. van de Hulst Festival is nostalgie van de bovenste plank. Meccano hoort daarbij. Wie herinnert zich niet het typisch jaren vijftig technische constructiemateriaal? De 73-jarige Hasselter Ad Theil laat 30 december, tijdens het festival zijn indrukwekkende, kleurrijke verzameling zien. In de loop der jaren zijn de Meccano artikelen, van oorsprong Engels met dus inches maatvoering, in diverse kleuren en in verschillende landen gemaakt. Als je naar mijn modellen kijkt zie je die bonte mengeling terug. Soms ontbreekt er een onderdeel. Het gebruik van een blikje, lampvoet, naaimachinemotor en een adapter is dan bij mij geoorloofd.”

Ook het amusement zal niet ontbreken. Voor café De Zon op de Markt is er driemaal een optreden van het Hasselts projectkoor. Zij zingen en spelen op een ludieke wijze liedjes van Asser uit ’t Schaep met de 5 poten.Bovenstaande is maar een greep uit de vele activiteiten en huiskamervertellingen op 13 december van 16.30 tot 22.00 uur. Een compleet overzicht op www.wgvdhulstfetival.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500