Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee nieuwe vrijwilligers voor brandweerkorps

Geplaatst op: 4 december 2019

De brandweer in Genemuiden heeft twee nieuwe vrijwilligers, kandidaten voorlopig, overgehouden aan de wervingscampagne ‘Wat doe jij over 4 minuten’. In de maand november solliciteerden in totaal 94 mensen naar de functie van brandweervrijwilliger voor een van de brandweerposten in deze regio. De komende weken krijgen zij te horen of ze door mogen naar het selectietraject. 

De sollicitanten die voldoen aan de voorwaarden, ontvangen een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Op basis van het kennismakingsgesprek mogen de geselecteerde kandidaten deelnemen aan de selectiedag. Tijdens de selectiedag wordt aan de hand van een aantal testen gekeken of het brandweervak bij de kandidaat past. Vervolgens wordt er een definitieve selectie gemaakt.

Deze selectie ondergaat de aanstellingskeuring om te kijken of zij echt geschikt zijn als brandweervrijwilliger. Met deze keuring is onder andere te zien of de medewerker voldoet aan de bijzondere eisen die het werk stelt en of het werken in de functie geen ongewenste risico’s voor de vrijwilliger zelf, voor collega’s en voor derden met zich meebrengt. Als de kandidaat de hele selectieprocedure goed doorloopt, wordt hij of zij aangesteld en aangemeld voor de tweejarige opleiding Manschap.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500