Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Forse uitbreiding winkelcentrum Stadshagen

Geplaatst op: 5 december 2019

Goed nieuws voor alle bewoners van Stadshagen: het bestaande winkelcentrum in de wijk wordt op afzienbare termijn flink uitgebreid. De gemeente Zwolle heeft in een aanbesteding het plan van ontwikkelende bouwer Dura Vermeer in samenwerking met Lidl Nederland geselecteerd als beste invulling om van het winkelcentrum een levendig stadshart te maken.

In 2019 startte de gemeente Zwolle met de aanbestedingsprocedure ten behoeve van de uitbreiding van het winkelcentrum. In juli dit jaar heeft de gemeente besloten tot gunning van de uitbreiding aan Dura Vermeer. Een van de partijen die ook meedeed aan de aanbesteding legde zich niet neer bij de voorlopige gunning. Inmiddels is de weg vrij om door te gaan met Dura Vermeer.

Verantwoordelijk wethouder Monique Schuttenbeld is zeer verheugd door te kunnen gaan met de uitbreiding. ‘Er is in deze snel groeiende wijk een duidelijke behoefte aan uitbreiding van voorzieningen. Tevens is er een wens meer met elkaar in verbinding te staan en te kunnen ontmoeten. Dat komt straks prachtig samen in de nieuwe uitbreiding’.

In het nieuwe gedeelte komen winkels die aanvullend zijn op het huidige aanbod.
Mooi in het plan is een nieuw centraal plein. Hier is een ‘Stadsfoyer’ voorzien. Het is de bedoeling dat dit nieuwe plein een levendig ontmoetingsplein gaat vormen; winkelen, werken, wonen en ontmoeten komen hier samen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500