Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden Zorgt raakt langzaam bekender

Geplaatst op: 5 december 2019

Eerder dit jaar ging Genemuiden Zorgt van start. Een initiatief van Genemuidenaren voor Genemuidenaren die tijdelijk om wat voor reden dan ook hulp nodig hebben. Onder meer alle kerken zijn daarbij betrokken. Volgens projectleider Hermien van Helsdingen is Genemuiden in korte tijd ‘leuk gegroeid’. Er komen gemiddeld twee aanvragen in de maand binnen. 

Die zijn divers van aard, vertelt Van Helsdingen. “We krijgen aanvragen van zowel jonge als oude mensen en ook hebben we wat jongere en wat oudere vrijwilligers. Deze combinatie is leuk omdat oude mensen vaak ook leuk reageren op wat jongere mensen. De vraag en het aanbod van vrijwilligers is op dit moment goed in balans. Als we een hulpvraag krijgen plaatsen we dit vaak op Facebook en hierop komt vaak wel een reactie.”

Van Helsdingen merkt dat Genemuiden Zorgt langzaam bekend raakt. “Mensen weten ons steeds vaker te vinden. We hebben op diverse plekken in Genemuiden folders liggen en ook hebben we een website waar op te vinden is wat Genemuiden Zorgt is en hoe we te bereiken zijn.”

Met een paar voorbeelden geeft de voormalig manager van De Meente aan wat de bedoeling is. “We kregen een hulpvraag van een meneer die beide polsen had gebroken. Omdat het een alleenstaande man is, had hij moeite om te koken. Op een oproep op Facebook kregen we overweldigend veel reacties. Deze meneer heeft twee weken lang elke dag een maaltijd gekregen. Fijn dat mensen in Genemuiden zo naar elkaar omzien. Een ander voorbeeld is een vrouw die in Amsterdam geopereerd moest worden, maar niet zelf mocht rijden en ook niet met het openbaar vervoer kon. Daarvoor hebben we vervoer geregeld.”

Kijk voor meer informatie op www.genemuidenzorgt.nl.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500