Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meer dan vijftig kramen op de Winterfair

Geplaatst op: 7 december 2019

Meer dan vijftig kramen en veel activiteiten, waaronder ook weer de ijsbaan. Alles lijkt mee te zitten voor de Winterfair van komende vrijdag. Al blijft het weer altijd de onzekere factor. “Naar de weersberichten durf ik niet te kijken…”, zegt organisator Anneke van Dijk zaterdag voor de microfoon van Zwartewater FM. “Als het maar niet zulk weer is als gisteren…”, voegt ze er aan toe.

Buiten dat weer lijkt alles in kannen en kruiken. “De Buuz’nrieders zijn er weer en ook de Schietvereniging zorgt voor vermaak. Verder verwachten we natuurlijk weer veel van de ijsbaan. De Beens Express rijdt gratis door Genemuiden, dat is het treintje van juwelier Brouwer. En we zijn heel blij met de animo voor de markt: nu al hebben we vijftig kramen en nog steeds melden kraamhouders zich aan”, vertelt Van Dijk.

Wie even warm wil worden, kan terecht in de grote kerk. Daar zijn tijdens het evenement mini-concerten. En ook de inwendige mens komt aan zijn trekken. “We hebben verschillende foodtrucks met onder meer vis en vlees. Voor het eten hoef je dus niet naar huis.”

Volgens de organisatie waren er bij de vorige editie ongeveer tweeduizend bezoekers. Dat aantal hopen ze in ieder geval ook dit keer te halen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500