Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland geeft ruimhartig aan Voedselbank

Geplaatst op: 7 december 2019

De voedselbank Zwartewaterland hield zaterdag een inzamelingsactie van houdbare producten bij de zes supermarkten in Zwartewaterland. De deelnemende supermarkten, in Hasselt de Boni en de Jumbo, in Genemuiden de Boni, Albert Heijn en ALDI en in Zwartsluis de Coöp, werkten enthousiast mee door ervoor te zorgen dat er genoeg voorraad was.

De voedselbanken helpen de armste gezinnen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Bij binnenkomst in de winkel kreeg het winkelend publiek een flyer uitgereikt, waarop de benodigde producten stonden. Per supermarkt was dit verschillend om te voorkomen dat men teveel van dezelfde producten krijgt. De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartewaterland zorgde ervoor dat de actie een enorm succes werd en daaruit blijkt ook maar eens weer de betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland bij het werk van de voedselbank en met de gezinnen die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken.

Bijna alle klanten namen wel een aantal producten mee in hun winkelkarretje naar de kassa. Nadat ze hun boodschappen afgerekend hadden, konden ze de te doneren artikelen overhandigen aan de vrijwilligers van de voedselbank. Aan het eind van de dag bleek dat er zeer ruimhartig geschonken is door de plaatselijke bevolking. De actie heeft maar liefst zo’n 220 kratten gevuld met allerlei houdbare producten opgeleverd. Met een opbrengst van in totaal bijna € 875,- werd er ook royaal gedoneerd in de collectebussen. De organisatie kijkt dan terug op een zeer geslaagde actie dag en bedankt alle gulle gevers en de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor deze actie, want ook mede dankzij hen is deze inzameling een groot succes geworden.

Ook een woord van dank is op zijn plaats aan autobedrijf Breman en Zn uit Genemuiden en vd Berg “Alles onder één dak” uit Zwartsluis, die het vervoer van de kratten vanaf de supermarkten mogelijk hebben gemaakt door hun bestelbussen belangeloos beschikbaar te stellen. Mocht u zaterdag niet in de gelegenheid zijn geweest wat extra boodschappen te doneren, maar toch nog  iets wilt geven, dan kan dit ook door een financiële donatie over te maken op rekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500