Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Druk winterseizoen voor duivenmelkers

Geplaatst op: 11 december 2019

Het winterseizoen van de duivenmelkers is al weer in volle gang. Het staat bol van activiteiten zoals huldigingen, vergaderingen en tentoonstellingen. Maar bij elke duivenmelker zal het kweken van jonge duiven, de toekomst, op nummer 1 staan! De duiven zijn allemaal behoorlijk door de rui periode heen en beginnen weer te glimmen en maken zich op voor een nieuw jaar, 2020.

Vrijdagavond 29 November werden in het clubgebouw de kampioenen van het vliegseizoen 2019 gehuldigd. Dat was dan meteen de afsluiter van het vliegseizoen 2019 en daarna gaat de focus op 2020. Het was voor het eerst dat de kampioenen echt op het podium moesten verschijnen. Gezien de leeftijd van sommigen was dat nog een behoorlijke klim.

Het winterseizoen gaat zijn vervolg vinden op donderdagavond 12 December. De leden zullen dan bijeenkomen om diverse voorstellen te bespreken voor het seizoen 2020.

Op zaterdag 14 December, aanvang 14:30 uur, zal er in het clubgebouw een info middag georganiseerd worden over de volgende stap van digitalisering in de postduivensport. Deze middag zal één van de fabrikanten uit Nederland de leden gaan bijpraten over de diverse ontwikkelingen.

Onder aanvoering van het landelijk bestuur staat er een vernieuwingsronde aan te komen in de digitalisering. En zoals in elke sport roept vernieuwing vragen en onzekerheden op. Helemaal omdat het landelijk bestuur dit alles op hele korte termijn gerealiseerd wil zien worden terwijl de financiële gevolgen nog verre van zichtbaar zijn. Vandaar dat het bestuur een fabrikant heeft uitgenodigd om de leden bij te praten over de voor- en nadelen.

Vrijdag 27 December zal in het teken staan van de jaarlijkse postduiven show in het gebouw aan de Hasselterdijk. Elk lid mag dan zijn 4 mooiste duiven inzetten. Deze duiven zullen ’s ochtends gekeurd worden door een deskundig keurmeester. De middag zal gevuld worden met een paar verlotingen, een spectaculaire verkoop van jonge duiven  en uiteraard zullen de show kampioenen gehuldigd worden.

Op zaterdag 28 December zal er een gezellige middag zijn in het clubgebouw van De Postduif te Kampen. Tijdens deze middag zullen naast de kampioenen van het spelverband Genemuiden, Kampen, IJsselmuiden en Wilsum ook de winnaars van de attractievluchten gehuldigd worden. Gezamenlijk hebben de deelnemers aan deze vluchten ook nog een mooi bedrag bijéén gespaard voor een schenking aan een maatschappelijk doel. Dit jaar zal het bedrag worden geschonken aan dierenweide Taghof in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500