Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hans Roeland terug naar Olympia

Geplaatst op: 18 december 2019

Hans Roeland keert terug op het oude nest bij Olympia’28. De 52-jarige oefenmeester die in 2011 na zes succesvolle jaren uit Hasselt vertrok, staat volgend seizoen opnieuw voor de groep. Roeland is geen onbekende voor de gemiddelde Olympiaan. De docent bewegingsonderwijs begon zijn trainerscarrière in 2000 bij het tweede elftal van Olympia’28. Na drie seizoenen vertrok hij naar VHK uit Sint-Jansklooster, waarna hij in 2005 werd aangesteld als hoofdtrainer van Olympia’28.

Het bleek een uitstekende match. Direct in het eerste jaar resulteerde de samenwerking in het kampioenschap in de derde klasse, waarna het vlaggenschip jarenlang in de top van de tweede klasse meedeed om de prijzen. Drie jaar achtereen pakten Roeland en co. daarin een periodetitel (2009, 2010, 2011), maar tot de zo vurig gewenste promotie kwam het net niet.

In 2011 vertrok Roeland bij Olympia’28 waarna hij in de jaren die volgden werkzaam was voor SV Nieuwleusen, Zwolsche Boys, SC Genemuiden en v.v. Hattem. Met die verenigingen was hij in die jaren regelmatig te gast op sportpark ’t Hoenbroeck.

Steeds bleek de liefde nog niet bekoeld. “Ik heb een heel mooie tijd gehad bij Olympia en ben altijd met veel plezier weer teruggekomen. Die klik is altijd gebleven”, vertelt de oefenmeester. “Ik sta te trappelen om iedere week weer een paar keer naar Hasselt te mogen afreizen.”

In de komende jaren hoopt Roeland de oude tijden te kunnen doen herleven. “Het blijft lastig om een exacte doelstelling te formuleren”, bekent hij. “Dat is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder natuurlijk in de eerste plaats de spelersgroep waarover je kunt beschikken. Maar het zou mooi zijn als we op den duur weer om de bovenste plaatsen mee kunnen spelen in de derde klasse.”

Ook de Technische Commissie is zeer verguld met de terugkeer van Roeland. “We halen een bekende binnen met een bak aan trainerservaring, die onze jonge spelers samen met de geroutineerde spelers naar een hoger plan moet gaan tillen. We hopen dan ook dat de huidige selectie intact zal blijven om zo deze ambitie te kunnen gaan realiseren.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500