Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De teller loopt op bij de radiomarathon

Geplaatst op: 21 december 2019

De radiomarathon van Zwartewaterland Helpt is aan de laatste dag bezig. Aan het einde van de avond wordt bekendgemaakt wat het evenement dit jaar heeft opgeleverd. “De portemonnee raakt aardig gevuld”, zegt Petrit Sterenberg van de organisatie in ieder geval. In zijn café Onder de Luifel hangen de nodige cheques met geschonken bedragen die samen al een mooie indicatie vormen.

En ondertussen kunnen luisteraars plaatjes aanvragen of die juist weer stop zetten. Ook dat levert behoorlijk wat geld op. Bonne Rozema is ook weer begonnen aan zijn biljartmarathon. Hij staat tussen 09.00 en 21.00 uur voortdurend met een biljartkeu in zijn hand en neemt het op tegen wisselende tegenstanders. “Mentaal is het zwaarder dan fysiek: je moet continue nadenken en dat levert altijd wat lastige momenten op. Fysiek heb ik alleen wat last van mijn versleten rug”, zegt Rozema, tussen het plaatsen van enkele stoten door.

Buiten op de Kaai is er ook genoeg activiteit. De ruimte wordt klaargestoomd voor knieperties bakken en fietsen op merkwaardige voertuigen. De brandweer is dan al actief. Kinderen kunnen voor een euro een ritje maken in een brandweerwagen. Ook staat er een escaperoom, waarin durfals voor een vrije gift een rokerig avontuur kunnen beleven.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500