Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Haan rekent op een knallend uiteinde

Geplaatst op: 23 december 2019

Stilte voor de storm bij Herman de Haan. Maandagochtend is het nog rustig in de winkel, maar een aantal kinderen komen alvast een kijkje nemen bij het vuurwerkdeel. En daar zal het na de Kerstdagen ongetwijfeld weer razend druk zijn. De voorverkoop belooft in ieder geval veel, zegt Jan Willem van Wendel.

Voor het veertiende jaar op rij is De Haan het vuurwerkverkooppunt in Genemuiden. Er is in die jaren veel veranderd. “De nadruk is steeds meer op siervuurwerk komen te liggen, al blijft de jeugd natuurlijk voor knalvuurwerk gaan. Die ontwikkeling gaat denk ik door alle regelgeving ook nog wel door: volgend jaar worden bijvoorbeeld de 100.000-knallers verboden. Die verkopen we dus dit jaar voor het laatst. Daar hebben we ook mooie aanbiedingen mee.”

Ook met andere soorten vuurwerk heeft De Haan aanbiedingen. Vooral de 1+1-actie is vermoedelijk geliefd onder de vuurwerkkopers. “Verder zijn boxen een belangrijke trend. Dat is groot siervuurwerk waarvan je een paar minuten geniet en daarna ga je weer gezellig naar binnen. Meer mensen prefereren dat boven een heel pakket met kleiner vuurwerk. Het is een garantie op mooi vuurwerk. Ook die hebben we in verschillende prijsklassen.”

Daarnaast blijven de familiepakketten in trek. Ook daarvan heeft De Haan een mooi assortiment. Met deze categorie zoekt de overheid ook naar regelgeving. De bekende babypijlen zijn bijvoorbeeld ook niet meer toegestaan. “Of het door de regelgeving nog leuk blijft? Wat mij betreft zeker. Bovendien is siervuurwerk steeds meer in trek en dat is ook de soort waar mijn hart bij ligt.”

Nog in de voorverkoop toeslaan? Kijk dan op https://dehaan.vuurwerkexpert.nl/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500