Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terugblik op 2019 (1)

Geplaatst op: 23 december 2019

De Sparren winnen Triviant 2019.

Het is nauwelijks voor te stellen: er zijn alweer bijna twaalf maanden voorbij en het einde van 2019 nadert met rasse schreden. Voor Genemuiden Actueel weer aanleiding om nog eens door het jaar te fietsen. Die terugblik beginnen we in januari.

Na een volgens de politie zeer rustige jaarwisseling begint Genemuiden aan 2019. Al snel is de stad een wereldkampioen rijker. Jos van Dijk pakt die eretitel met zijn kweekvogels in Zwolle. Ook sportief succes voor de jaarlijkse spinningmarathon, die dit keer maar liefst 14.366 euro oplevert voor Zwartewaterland Helpt. Pascal Eenkhoorn begint minder fortuinlijk aan het jaar: hij valt hard in Spanje en breekt zijn sleutelbeen. Sportclub Genemuiden begint de selectie op te schonen. Onder meer Dirk Muis vertrekt in de zomer. In de competitie gaat het ondertussen van kwaad tot erger.

Winter Oil opent een shop en in de Langestraat gaat The Night Store open. De Sparren winnen Triviant weer eens en durfal durven op de schaatsen te staan, hoewel de winter weer uiterst zacht is.

De Stuivenbergstraat wordt ter hoogte van d’ Overtoom veiliger gemaakt met gele vlakken. Die maatregel levert vooral het nodige hoongelach op en de gele vlakken worden later in het jaar nog weer aangepast, ook met weinig tastbaar resultaat.

Koor Frank en Vrij luidt de noodklok. Als er geen nieuwe dirigent komt, komt er een einde aan het koor. Die dirigent komt er ondanks herhaalde oproepen niet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500