Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers actief in Kampen

Geplaatst op: 24 december 2019

Ruim 1200 dieren waren afgelopen weekeinde gehuisvest in de KHC hal in Kampen. Inzenders kwamen uit het gehele land met hun dieren hier naar toe. Dat de Hanzeshow wel enorm in de belangstelling staat spreekt voor zich vanwege het feit dat het bestuur van HKSV het besluit moest nemen om al ruim voor het verstrijken van de uiterste datum van inschrijven voor dit evenement al een stop moest invoeren voor het aanbieden van dieren omdat het maximale aantal al was bereikt van het aantal dieren welke men kon huisvesten.

Zo kan het gebeuren dat men een aantal dierenliefhebbers helaas moest teleurstellen maar vol is vol. Ook een aantal leden van de Zwartewaterfokkers welke wel op tijd hun dieren hadden ingeschreven waren hier van de partij en deden dit niet onverdienstelijk gezien onderstaande resultaten:   We beginnen maar met de konijnen van onze leden en hierbij vertegenwoordigden  J.Henniphof zijn Groot Lotharingers met 2x ZG en 3x F de Zwartewaterfokkers formidabel, de Marburger Feh van Joh. Van Dijk verkeerden met 4x G duidelijk in een wat mindere vorm en laten hopelijk in Assen na de jaarwisseling zien dat dit een tijdelijke dip is. De Thrianta’s van Cor Bakker in de fraaie oranje kleur 3x ZG en deze resultaten behaalden ook de Tan’s van H. Spijkerman. Ja en dan komen we bij de wat kleinere konijnen terecht n.l. de kleurdwergen in de zwarte kleurslag hier vertegenwoordigd door Corine en G.J. Kolk met als bekroning 4x het ZG en 3x het F predikaat.

Ook nog aanwezig met kleurdwergen Wout van Dijk en met 3x ZG kwam hij beter voor de dag dan zijn vader, Wout had hier n.l. ook nog twee Pommerse ganzen ondergebracht en 1x ZG en 1x een F bekroning waarbij de laatstgenoemde werd verkozen tot mooiste watervogel van een jeugdlid. En zo komen we terecht bij de hoenders de Duitse Kruipers van Joh. Barneveld brachten het tot ZG en F en deze laatste de haan werd verkozen tot mooiste Grote Hoen van de show en dit is zeker een felicitatie waard. De Dwerghoenders waren ook aanwezig en de Hollandse krielen van Hm. Bruins noteerden 4x ZG en 1x F, de Barnevelder krielen van Joh. Barneveld 3x ZG en de Wyandotte’s behaalden 3x ZG eveneens die van de Combinatie Withaar 3x ZG. Tot slot waren nog enkele duiven van J. Hoekman hier aanwezig het waren zijn Neurenberger Leeuweriken en zij keerden op zaterdagavond met 92-93-95 en 96pt huiswaarts.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500