Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terugblik op 2019 (3)

Geplaatst op: 25 december 2019

Hulpdiensten in actie op Koningsdag. Erik Eenkhoorn

April is de maand van de evenementen en activiteiten. Ook in 2019 werd Koningsdag in Genemuiden bijvoorbeeld weer groots gevierd. Een avond over de Tweede Wereldoorlog in De Meente wordt ook zeer goed bezocht. Tot vlak voor het begin moeten stoelen worden bijgezet.

Schrikken is het wel even tijdens Koningsnacht. Er komen berichten binnen dat nooddiensten uitrukken naar het Zwarte Meer. Een deelnemer van de Mattenschippersrace blijkt overboord geslagen. Hij wordt echter uit het water gehaald.

Aan de traditionele brommernacht doen dit jaar tachtig rijders mee. Ze scheuren door Genemuiden om iedereen wakker te maken. Dat is ook doel van Luiemotte. Die traditie wordt opnieuw met een beperkt aantal luiemottes voortgezet, al werken daar wel veel kinderen aan mee. Bij de jaarlijkse lintjesregen wordt geen Genemuidenaar nat.

Bevrijdingsdag valt dit jaar op zondag. In Genemuiden zijn tot ergernis van sommige inwoners geen vlaggen te zien op ’t Olde Staduus en op de kerk. Online ontstaat daarover een discussie. De gemeente Zwartewaterland heeft echter een protocol waarin staat dat op zondag in Genemuiden niet wordt gevlagd.

Bij Sigrid sluit de deuren. Later in het jaar neemt Buitenbosch de vrijgekomen ruimte in. De ondernemers van die winkel zijn ook eigenaar van De Kaaihof. Die accommodatie krijgt in het najaar een flinke metamorfose. Genemuiden Zorgt ontstaat. Alle kerken zijn betrokken bij dit initiatief dat zich inzet voor mensen die tussen wal en schip vallen.

Jan van Raalte trekt zijn conclusies na de slechte prestaties van Sportclub Genemuiden. Hij stapt op. De ervaren trainer Jan de Jong moest het vlaggenschip zien te behouden voor de hoofdklasse. Dat lukt uiteindelijk.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500