Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

HJK gaat voor jubileumconcert

Geplaatst op: 27 december 2019

Het HJK is inmiddels een bekend begrip in Nederland. Het koor wordt muzikaal omlijst door bekende gedreven musici die onze concerten vergezellen met hun muzikale arrangementen.

Als dirigent Peter Wildeman, achter het orgel Joost van Belzen, aan de trompet Wilhelm Groenendijk en achter de piano Mark Brandwijk.Het repertoire van het HJK bestaat uit christelijk en klassieke muziek: psalm(bewerkingen) en geestelijke liederen van christelijke, klassieke en oude componisten.
Het fantastische repertoire is origineel, uitdagend en wordt niet door andere koren gezongen.
Inbreng van koorleden is welkom en alle nuttige tips worden meegenomen.
Bovendien: we brengen muziek met een Boodschap!

Het HJK repeteert in verschillende regio’s door heel Nederland (oa. In Genemuiden) met 1 dikke muziekbundel en een ingezongen oefen-cd en/of bestanden per zangpartij.
Verder organiseren we 2  generale repetities in het midden van Nederland. Het HJK geeft per jaar gemiddeld 8 unieke concerten voor goede doelen in monumentale kerken en kathedralen.
Tevens biedt het HJK  méér dan dat. We werken weer mee aan het Groot Eindejaarsconcert in de Doelen van Rotterdam.

Het koor bestaat inmiddels 11 jaar. Ook dit jaar hebben we weer een pakkende thema, namelijk: Nederland, 75 jaar bevrijd. Hier voor hebben we het koor: Men’s Choir Sons of Korah uitgenodigd.

Ook willen wij aandacht besteden aan het jubileum van Peter Wildeman 30 jaar musicus, en Joost van Belzen 12 ½ jaar dirigent.

Het programma voor 2020 is nog volop in de maak, maar het volgende is al bekend:

-Concertreis naar Bastogne (WO2), Luxemburg, en Aken/Maastricht

-Zingen in de mooiste kathedralen van Nederland

– Eindejaars-Jubileumconcert in de Doelen van Rotterdam

Het Hollands Jongeren-orkest!

Speel je een instrument dat past in een symfonische orkestbezetting? Dan kan je je aanmelden voor het HJO. Om je aan te melden kan je vóór 1 januari 2019 een geluidsbestand (bijv. met mobiele telefoon opgenomen) of filmpje, mp-3 etc. mailen naar info@hollandsjongerenkoor.nl

Vervolgens wordt er een selectie gemaakt door het bestuur en krijgt iedereen een reactie op zijn / haar aanmelding.                                                                                                                                           Let op: er is aan sommige instrumenten een limiet (dwarsfluiten zijn er maximaal 3 bijvoorbeeld).

Op onze website: www.hollandsjongerenkoor.nl, vind je verdere informatie over het Hollands Jongerenkoor en Hollands jongeren-orkest.

Wie zich aanmeld voor 1 November krijgt een gratis vroegboek-cd.

Voor alles geldt: Deo Volente!
We zien uw/jouw aanmelding tegemoet

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500