Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jaareinde is ook slotstuk van een decennium

Geplaatst op: 28 december 2019

Er komt op 31 december niet alleen een einde aan een jaar, maar ook aan een decennium. In die tien jaar werd Genemuiden Actueel bijna 9,5 miljoen keer bekeken. Elk jaar loopt het aantal gebruikers en bezoekers nog op. Willem Timmerman begon de nieuwssite voor de eigen stad in 2001 omdat hij het gevoel had dat lokaal nieuws zou ondersneeuwen in de fusiegemeente Zwartewaterland.

Best bekeken bericht in die tien jaar was de grote brand bij Delan aan de Burgemeester ten Veldestraat. Op nummer twee staat opmerkelijk genoeg een bericht over de verbouwing bij Action. Dat leverde ook veel bezoekers van buiten Genemuiden op. Op drie staat een in memoriam na het overlijden van Reind Breman. Een verhaal over een horecazaak in het Veerhuis, dat uiteindelijk niet doorging, staat op nummer vier.

In de loop van het decennium kwam de smartphone in volle hevigheid opzetten. Aanvankelijk keek bijna iedereen naar Genemuiden Actueel via de computer of laptop. Dat percentage is ondertussen gezakt naar ongeveer de helft. De andere bezoekers nemen het lokale nieuws tot zich via iPad of telefoon.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500