Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terugblik op het jaar (6)

Geplaatst op: 28 december 2019

September is traditioneel een drukke maand in Genemuiden. Ook dit keer zijn er veel activiteiten, maar geen Genemusiment. De SCEG slaat het evenement en Eikoerei over en voegt die in 2020 samen tot Genemuiden Kamerbreed.

Cotap was een paar jaar terug sponsor van Genemusiment. Het bedrijf besluit in 2019 over te gaan op eigen vervoer. Tapijt en vloeren van Cotap worden nu door een eigen logistieke dienst verspreid. Beens Groep viert een jubileum. Het bedrijf besluit daarom dit jaar de hoofdsponsor van de Winterfair te zijn. Kok opent een tweede vestiging in Hattemerbroek, maar het hoofdkantoor blijft in Genemuiden. Buitenbosch breidt uit met het stuk waar eerder Bij Sigrid zat.

Feest is er ook genoeg. Geert en Alie Kok zijn bijvoorbeeld vijftig jaar getrouwd. Harm Hoeve is tien jaar dirigent van Stereo, ook de Motorclub viert een jubleum. Klassiek in de Mix blijkt een gouden greep. In de gemeentewerf klinken alle soorten muziek, waaronder die van Jan Vayne. De Lopende Zussen halen de top van de Mont Ventoux. Forelvissen levert een mooi bedrag voor de Voedselbank op en de Appelpersdag van de Pieperhoeve wordt weer druk bezocht. De zorgboerderij zou graag vaker open gaan voor het publiek.

De middenstanders van Genemuiden presenteren zich in een luxe tabloid die in de regio wordt verspreid. Ondertussen moet de industriehaven alweer voor 2,5 ton worden verspijkerd. Over de Tagweg gaat de discussie ook in 2019 rustig door. Bewoners vinden de weg onveilig, gemeente en ontwikkelaar zijn echter in een strijd gewikkeld die langzaam juridisch van karakter wordt.

Sportclub Genemuiden komt eerst aarzelend uit de winterstop, maar zet daarna een mooi serie neer. Dat gaat binnenkort gebeuren onder het voorzitterschap van Luuk Drost. Pascal Eenkhoorn rijdt een knap WK voor rijders onder de 23 jaar en eindigt bij de eerste tien.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500