Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terugblik op het jaar (slot)

Geplaatst op: 30 december 2019

De laatste maand die we doornemen is november. Het zal niemand verbazen: ook dit jaar deed Sinterklaas Genemuiden onder grote belangstelling weer aan. Zijn helpers waren in tegenstelling tot andere intochten traditioneel zwart. 

De Ondernemerskring Genemuiden vierde het jubileum bij De Kaaihof. Een dag later werd de verbouwde accommodatie officieel geopend. Ook Travel XL van de broers Jan en Gert Tuinman kon feest vieren: het reisbureau bestaat al vijftig jaar. The Nightstore van Jacob Bakker vindt een nieuw plekje: de slaapspecialist verhuist in december naar het pand van de Zeeman. Even verderop komt de nieuwe ‘woonwinkel’ Robuust.

d’Overtoom moet een avond gesloten blijven vanwege een stroomstoring. In dezelfde week gaat een vergadering van de gemeenteraad om dezelfde reden niet door. De EO is bezig met een serie uitzendingen over Zwartewaterland en dus ook Genemuiden. De opnames zijn in februari te zien op de landelijke televisie.

De gemeente pakt het fiets- en wandelpad rond het Varkensgat aan. Bij Hasselt worden na een tip van een bewoner sieradendieven opgepakt. Die sloegen vermoedelijk kort daarvoor toe in Genemuiden. Volle Bak laat het eerbetoon aan Mathieu van der Poel horen tijdens het Wielergala. Het onderwerp zelf is niet aanwezig omdat zijn opa, Raymond Poulidor, kort daarvoor overlijdt.

Bij enkele bedrijven in Genemuiden komt de FIOD op bezoek. Bart Knap stopt met de Onlinebus. Aan de lampionoptocht doen weer buitengewoon veel kinderen mee.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500