Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Genemuiden is een groeibriljant van formaat’

Geplaatst op: 9 januari 2020

Ruim 220 aanwezigen uit ondernemend Genemuiden luidden dinsdag met elkaar het jaar 2020 in. Op de nieuw verbouwde locatie van Van der Sluis Technische Bedrijven aan de Kamperzeedijk ontmoetten ze elkaar en heven ze het glas op een succesvol ondernemend jaar. Ze kregen bovendien te horen dat Genemuiden ‘een groeibriljant van formaat’ is.

Na een korte terugblik op het afgelopen jaar, nam voorzitter Berthran Selles de aanwezigen mee in de ambities voor 2020: “Samenwerken en communiceren zijn voor ons de absolute speerpunten voor de toekomst”. Uitgelicht werd de profilering van Genemuiden, die met de lancering van de website https://www.worldclassgenemuiden.nl een flinke impuls krijgt.

Via een vlog sprak Bart Götte, hoogleraar en oprichter van Future Flock, de ondernemers toe. Götte startte zijn speech met een flink compliment: “Men denkt dat alles in de Randstad gebeurt, maar Genemuiden blijkt een groeibriljant van formaat voor de Nederlandse economie”. Dat het zo goed gaat, heeft volgens Götte te maken met diverse factoren: “Allereerst dat de bedrijvigheid zich kenmerkt door een stevig fundament van familiebedrijven, waar continuïteit boven winstmaximalisatie gaat. Maar ook duurzame netwerken in combinatie met nuchter ondernemerschap maken Genemuiden tot een economische parel van betekenis.”

Van installatietechniek tot BIM

René van der Sluis, algemeen directeur van Van der Sluis Technische Bedrijven, presenteerde de historie en het heden van het bedrijf, waar inmiddels meer dan 450 eigen medewerkers en zo’n 200 flexwerkers werkzaam zijn. De aanwezigen kregen via een videopresentatie een kijkje binnen de diverse takken van sport van Van der Sluis: installatietechniek, constructie en agri.

Behoud veiligheid

Burgermeester Eddy Bilder sprak lovende woorden over Genemuiden en de uitstekende contacten met de gemeente en provincie. “We doen ons best om bedrijven zoveel mogelijk binnen onze gemeentegrenzen te huisvesten en daarom vinden we het jammer dat bedrijven, inclusief Van der Sluis, deels hun activiteiten elders moeten huisvesten”. Hij deed een klemmend beroep op de ondernemers als het gaat om veiligheid. “Wees alert! De criminaliteit in Zwolle stijgt, ook in de richting van Zwartewaterland. Neem dus je verantwoordelijkheid voor het behoud van veiligheid”.

Duurzaam samenwerken

Na afloop van de presentatie genoten de ondernemers van een heerlijk buffet een gezellige netwerkavond. De enorme opkomst van deze avond is een mooie bevestiging van de duurzame netwerken die voor de toekomst cruciaal zijn. Ook voor het komende jaar staat de samenwerking hoog op de agenda. Daarnaast kunnen de ondernemers weer rekenen op een interessante activiteitenplanning. Van avonden met inhoudelijke onderwerpen, tot het gezamenlijk beklimmen van de Col du Tourmalet.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500