Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Betap presenteert verduurzaming in Hannover

Geplaatst op: 10 januari 2020

“Dit is een hoogtepunt”, zegt Johan van Lente. Net als andere jaren is hij ook nu vertegenwoordigd op de wereldbeurs voor vloerbedekking: Domotex. Met 30 man reisde Betap weer af naar Hannover.

“Klanten van wereldwijd komen hier voorbij”, vertelt Van Lente. “Dit is het moment om nieuwe kwaliteiten te presenteren en je kunt aan het begin van het jaar direct alle klanten ontmoeten.” Toch heeft dat ook z’n nadelen. “Er zijn wel veel mensen die balen dat het zo kort op oud en nieuw is. Wat mij betreft mag het ook wel een maand later.”

Het mag de pret niet drukken. “Er zijn hier heel gerichte inkopers, waar we onze nieuwe graskwaliteiten aan kunnen presenteren. Maar de focus ligt hier wel op kamerbreed tapijt. Bestaande klanten komen hier de nieuwe collecties bekijken en zo kun je je posities innemen voor de rest van het jaar.”

Naast de stands van Condor, Hamat en Robusta is ook die van Betap op zondag gesloten. “Dat gebeurt eigenlijk alleen bij de Genemuider industrie. Maar onze klanten vatten dat heel positief op. Het is eigenlijk al ingeburgerd, onze klanten komen een dag eerder. We waren gisteren ook al geopend.”

Een dag geen beurs levert ook welkome rust op. “Dit is topsport”, legt Van Lente uit. “Het is heel intensief. Als het klaar is, moeten we ook een paar dagen bijkomen. En nu kunnen we hier na drie dagen even heerlijk uitrusten.”

Op Domotex zijn verschillende Genemuider bedrijven aanwezig, Betap laat daarvan iets zien op de stand. “We moeten verduurzamen als industrie. Nu met de Topwerklocatie, hebben we als World Class Innovators Genemuiden bepaalde doelstellingen, zoals energiereductie. We zoeken elkaar hier, maar ook thuis op om te kijken hoe we dat het hoofd kunnen bieden.”

Betap laat op de stand ook zien dat de cirkel inmiddels rond is. “We hebben kwaliteiten die volledig recyclebaar zijn. Oud tapijt nemen we mee, doen we door de shredder en daar maken we korrels van. Die mengen we door nieuwe korrels en zo maken we weer garen voor nieuwe tapijten.”

In Hannover worden die volop gepresenteerd. “We zijn niet ontevreden”, meldt Van Lente al snel. “Het mooi als bestaande clandizie weer terugkomt. Dat is een signaal dat we het goed hebben gedaan. Maar er zit wel druk op de beurs. Een groot aantal klanten komt hier niet meer naartoe, de Belgische industrie haakt compleet af. We moeten ons wel afvragen hoelang we zo door willen gaan.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

One thought on “Betap presenteert verduurzaming in Hannover

  1. Johan Gankema schreef:

    Goed om te lezen dat de tapijtindustrie zo met duurzaamheid bezig is. Mooi bedrijf: Betap.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500