Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raymond van Dijk in z’n element in Hannover

Geplaatst op: 10 januari 2020

“90 procent van onze top-50 klanten zien we hier in een paar dagen tijd.” Enthousiaster over Domotex dan Raymond van Dijk van ITC Natural Luxury Flooring vind je ze niet gauw. “We hebben klanten uit 46 verschillende landen en die kun je hier in een korte periode zien.”

Niet voor niks is het dan ook al de 28e keer dat Van Dijk in Hannover te vinden is. Ondanks het hoge aantal uren dat hij draait, want het contact met klanten gaat ook door als de deuren van de Deutsche Messe gesloten zijn. “We zitten vaak al boven de 50 uur per week en nu wel boven de 60.”

Van Dijk geeft er geen krimp om. “We zijn dit gewend. En ik ben in een goede conditie.” Hij vindt het contact erg belangrijk. “Mensen kunnen nieuwe producten zien en hun mening erover geven. We doen wel voorwerk voor we naar de beurs gaan. Alles wat we hier hebben, is in overleg met onze klanten.”

De mensen moeten wel blijven komen, merkt Van Dijk op. “Het bezoek van de beurs wordt jaarlijks minder. Dat is niet iets van hier, dat is mondiaal.” Toch kan hij op de beurs wel goede zaken doen. “We gaan niet voor de hoeveelheid van de mensen, maar de kwaliteit van de mensen. Dan kun je ook meer tijd aan elkaar besteden en een band opbouwen.”

En wat dat betreft is het op de beurs net als bij de voetbal in Genemuiden, lacht hij. “Netwerken, daar gaat het om. Als je als vertegenwoordiger elke vier weken naar klanten gaat, heb je elke keer hetzelfde rondje. Maar wij zitten over de hele wereld. Hier leren wij die mensen kennen.”

En dat maakt ook dat hij elk jaar de reis naar Hannover weer maakt. “Al die verschillende nationaliteiten, dat is leuk. En dat is natuurlijk ook de charme van het vak.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500