Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Top paradressuur weer naar Genemuiden

Geplaatst op: 10 januari 2020

Rijvereniging de Zwartewaterruiters gaat van 30 januari tot en met 1 februari de derde editie CPEDI3* Internationale Para Equestrian Dressage organiseren. Deze driedaagse, internationale FEI-dressuurwedstrijd voor topsporters met een lichamelijke beperking, is tevens een FEI-kwalificatiemogelijkheid voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Na edities in 2016 en 2018 gaan het bestuur en de leden wederom een driedaags paardensport spektakel organiseren als maatschappelijk en sportief initiatief in de gemeente Zwartewaterland. Dit unieke paardensportevenement wordt in Genemuiden volop gesteund door de lokale en regionale ondernemers. De landenwedstrijd, gevolgd door de individuele proef en kür op muziek, gaat vanaf donderdagmorgen 30 januari van start.

De organisatie is al in volle gang en de eerste aanmeldingen van deelnemers uit Saoedi Arabië, Japan, Brazilië, Frankrijk, Noorwegen en Denemarken is een feit. Natuurlijk komt er ook een grote Nederlandse Para delegatie naar Genemuiden om te schitteren in de aangeklede dressuurpiste. Tevens geldt deze CPEDI3* Internationale Para Equestrian Dressage als internationale wedstrijd om nog kwalificatiepunten te bemachtigen voor afvaardiging naar de Paralympische Spelen in Tokyo.

Volop in voorbereiding
De organisatie is de komende weken nog volop bezig met alle voorbereidingen en organiseert de komende twee weekenden met vele vrijwilligers en leden ook nog het spring- en dressuur kringkampioenschap van Noordwest-Overijssel en de Noordoostpolder. Morgen organiseren de Zwartewaterruiters het kringkampioenschap springen voor paarden en pony’s en volgend weekeinde komen de dressuurruiters en amazones aan start. Het publiek is van harte welkom de komende tijd in het Hippisch Centrum en de entree is alle wedstrijddagen gratis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500