Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Condor Group heeft voor elke klant iets

Geplaatst op: 11 januari 2020

“Domotex is de gelegenheid om te laten zien wat je aan nieuwe producten gemaakt hebt”, vindt Jan Hoekman jr. van de Condor Group. In de onder Genemuidenaren bekende hal 11, de hal met tapijten, heeft Condor daar de grootste stand met low-budget tot high-end tapijten en alles daartussenin.

Dat komt door de bundeling van zes bedrijven die samen de Condor Group vormen. Condor Carpets, Condor Cartex, Condor Grass, Edel Carpets, Timzo en Vebe hebben allemaal hun eigen plek in de stand, die centraal in de hal staat opgesteld.

“De reacties zijn goed, de stemming is goed”, vindt Hoekman. “We hebben 1000 vierkante meter voor vier dagen, je moet nu ook knallen.” Hij constateert steeds meer vraag naar circulaire producten. “Met Edel hebben we daar een antwoord op gegeven”, zegt hij enthousiast.

Dat bedrijf ontwikkelde Alloa, wat staat voor ‘All over again’. “Dat is het enige residentiële mono-circulaire kamerbrede tapijt in Europa wat je ook echt volledig kunt recyclen en geen waarde verliest (downcycling). Veel recyclebare producten belanden vaak alsnog op de vuilnisbelt. Dit niet. Je neemt het ooit een keer als grondstof en uiteindelijk wordt het weer een grondstof, of je er nou tapijt, een jas of gordijn van maakt. Het verliest geen waarde.”

Al sinds de start van het bedrijf is Condor aanwezig op Domotex. “Hier komen alle klanten van wereldwijd, dan is het gemiste kans als we ons niet laten zien.” Wel is het volgens hem een ’enorme inspanning’ om de beurs voor te bereiden. “Dit is de presentatie van je bedrijf. De voorbereiding voor de volgende beurs begint al in februari met evaluatie van deze editie. En in het tweede halfjaar denken we na over de invulling van de volgende keer.”

Sinds de start in 1992 is het bedrijf aan alle kanten uitgebreid. Er was zowel autonome groei van binnenuit, als groei door overnames. “We hebben altijd een partij overgenomen die beter was in een bepaald segment. We kunnen dus elke klant helpen, want we hebben al het denkbare op gebied van textiele vloerbedekking in zowel getuft als naaldvilt tapijt.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500