Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Robusta heeft warm hart voor Domotex

Geplaatst op: 13 januari 2020

“Wij vinden Hannover nog steeds heel belangrijk”, zegt Harry Timmerman van Robusta. Ondanks dat ​er in het algemeen minder bezoekers komen, blijft het bedrijf trouw vertegenwoordigd met een stand. “Het merendeel van onze klanten komen hier nog steeds naartoe ​en daarnaast leggen we ook veel nieuwe contacten.”

Robusta vertegenwoordigt een compleet ander onderdeel van de tapijtmarkt dan de andere Gaellemunigers op Domotex. “Wij hebben geweven tapijt. In Europa zijn we een van de weinige weverijen. Een van onze nieuwste innovaties is dat we geweven tapijt bedrukken door middel van Just In Time-printing. De klant stuurt ons een digitaal dessin of mood board waarna wij dit verwerken om er een prachtig en uniek design tapijt van te maken. Dat is een interessante nieuwe wereld met eindeloze mogelijkheden voor de klant.”

Het bedrijf begint na de zomer al met de voorbereidingen van de beurs. “We sturen allemaal uitnodigingen en maken onze klanten enthousiast voor nieuwe introducties. Die worden dan nieuwsgierig.” Met haar nieuwste digitale innovatie benadert Robusta een heel nieuw type clientèle. “Onze mogelijkheden zijn enorm en toch binnen redelijke volumes.”

Dat maakt de beurs voor hen een interessante plek. “We durven al een voorzichtige conclusie te trekken dat we er groei uit kunnen verwachten”, zegt Timmerman. “Onze bestaande klanten nemen ook extra posities op.”

Het bedrijf is voor vele klanten vertrouwd. “We staan al een paar jaar op dezelfde plek. De basis van onze stand is altijd hetzelfde, maar we zien er elk jaar wel anders uit. Je moet innoverend en creatief zijn om klanten te interesseren. Dat is met onder andere ons digitaal bedrukte tapijt zeker gelukt.”

Hij heeft goede hoop dat de markt de weg naar boven terugvindt. “Wij dragen Domotex een warm hart toe. Over de eerste dag zijn we erg tevreden. We merken nu eigenlijk niets van de terugnemende bezoekersaantallen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500