Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wim Rietman kent Domotex door en door

Geplaatst op: 13 januari 2020

“Ik denk dat er over tien jaar geen Domotex meer is”, zegt Wim Rietman. Hij is een doorgewinterde beursganger, wat de beurs in Hannover betreft. De verkoopleider van Timzo komt er al meer dan 25 jaar.

Of hij er over 25 jaar nog steeds is, is allerminst vanzelfsprekend. “Dat de Belgen afgehaakt zijn, is voor ons positief. De Belgen en Genemuiden maken de dienst uit in de tapijtindustrie in Europa. Wij hebben als Genemuiden nu een groter aandeel in het segment. Maar in het algemeen is het dat natuurlijk niet.”

De beurs is een flinke krachtsinspanning voor hem. “Mensen doen er altijd wel een beetje lacherig over. Lekker eten en drinken en ‘s avonds aan de bar hangen. Gedeeltelijk is dat waar, maar het is vooral heel hard werken.”

Rietman erkent wel dat het er in vroeger tijden wel anders aan toe ging. “We zijn hier niet voor de lol, er moet ook gepresteerd worden. We gaan ‘s avonds wel een afzakkertje nemen, maar ik ga meestal tussen 22:30 en 23:00 uur naar bed. Dat is in het verleden wel anders geweest, maar toen had ik ook nog een andere functie.”

Niet dat Rietman het niet naar zijn zin heeft. “Niemand hoeft beklag met ons te hebben”, stelt hij, ondanks dat er druk op zijn schouders ligt. “Ik heb er nog steeds zin in. Met een beurs raak je in een bepaalde euforie, maar aan het eind van het jaar wordt er afgerekend”

Dat Timzo, waar hij voor werkt, overgenomen werd door de Condor-groep, betekende voor hem wel een verandering. Tot drie jaar geleden bestond de beurs voor hem uit de vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. De donderdag is er nu bij gekomen, maar de zondag is hij vrij. “Het is logisch dat we ons conformeren dus we zijn nu ook de zondag dicht. We zaten er zelf ook niet altijd op te wachten om op zondag te werken.”

Aan het einde van de eerste beursdag (vrijdag) is hij positief gestemd. “We hebben meteen al een paar directe orders binnengehaald. Ze zeggen weleens dat de eerste klap een daalder waard is. Die daalder hebben we al in de zak, nu moet het nog een knaak worden.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500