Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 juni 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste lesauto met digitale ‘buitenspiegels’

Geplaatst op: 14 januari 2020

JobTrans breidt haar wagenpark uit met een nieuwe Mercedes Benz Actros. Het gaat om een uitvoering met mirrorcams. De keuze op dit type is genomen omdat het bedrijf uit Genemuiden blijft groeien en innovatie een belangrijke pijler is. Bovendien is JobTrans met deze uitbreiding de eerste rijopleider met digitale ‘buitenspiegels’ in de regio Zwolle. Met de nieuwe lesvrachtauto gaat JobTrans mee met de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en innovatie.

Zo is de vrachtauto voorzien van:

–          Mirrorcams
Deze camera’s vervangen de hoofd- en breedtespiegels.

–          PPC/Interurban
Dit zorgt ervoor dat de vrachtauto zelfstanding anticipeert (zijn snelheid en versnelling aanpast) op hoogteverschillen, bochten en rotondes.

–          ABA 5
Veiligheidssysteem wat autonoom remt om ernstige ongevallen te voorkomen, remt vanaf dit model ook voor voetgangers.

–          ADA
Helpt de chauffeur om in de rijstrook te blijven rijden.

–          Afstandsregel assistent met Stop&Go-functie.

De vrachtauto wordt ingezet voor zowel rijopleiding CE als praktijktrainingen Code 95. Op deze manier kunnen chauffeurs i.o. en ervaren chauffeurs kennismaken met alle nieuwe technieken waarmee de vrachtauto is uitgerust.

Over de nieuwe Actros
JobTrans heeft maandag uit handen van de firma Wensink Mercedes-Benz Zwolle de sleutels van de Mercedes Benz Actros ontvangen. De nieuwe Actros staat voor betrouwbare, brandstofbesparingen voertuigtechniek, lage kosten en een hoger rendement. Kort gezegd: meer efficiëntie. Een lager brandstofverbruik draagt aanzienlijk bij aan het rendement.

Over JobTrans
JobTrans is een full service uitzendbureau en (rij)opleider in de transport en logistiek. Dagelijks houden zij zich bezig met personeelsvraagstukken, (rij)opleidingen en cursussen voor onder andere de Code 95. Met de Mercedes Benz Actros is JobTrans klaar voor de toekomst. ‘Wij zijn een bedrijf dat altijd op zoek is naar nieuwe kansen en innovaties. Deze ontwikkeling sluit daarom naadloos aan op onze missie en visie.’, aldus Henrik de Leeuw. Kijk voor meer informatie op www.jobtrans.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500