Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider popquizteam verrast

Geplaatst op: 14 januari 2020

Een recordaantal van drie-en-twintig teams was er getuige van dat Gerard van de Water uit IJsselmuiden met overmacht de winst pakte in de Grote Kamper Popquiz 2020. In de eindsprint versloeg hij zijn teamgenoten met een kleine straatlengte afstand. Het team waar hij deel vanuit maakt, Alternative Five, won na zeven rondes het teamgedeelte en deed dat – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden –  met zijn vieren. Van de Water won in 2013 ook al eens de Grote Kamper Popquiz.

De winst van Alternative 5 is geen verrassing. Het team is al jaren het te kloppen team, maar er gloort hoop voor haters.  Tussen de nieuwe teams bleek een geduchte concurrent te zitten: The Blackwater Rockers uit Genemuiden floreerden tijdens hun eerste deelname maar grepen net naast de winst; een nette tweede plaats op slechts zeven punten van de winnaars. In het team bundelden Eddy Beens, Cor van Dalfzen, Erik Driessen, Nick Hoekman en Christian Riemens hun krachten.

Het was de eerste keer dat de Grote Kamper Popquiz in de Oude Foyer van de Stadsgehoorzaal plaatsvond. De ambiance was traditiegetrouw rumoerig en gemoedelijk. Elf eerdere edities vonden plaats in ’t Ukien. Eén keer eerder werd er uitgeweken naar het theater, maar toen werd de quiz gehouden op het podium.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500