Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil stellen bij elkaar houden

Geplaatst op: 16 januari 2020

De gemeente Zwartewaterland start in samenwerking met netwerkpartners en de kerken uit Zwartewaterland het project ‘Maak je har(d)t voor je relatie’. Het project richt zich op het voorkomen van relatiebreuken en op het beperken van de gevolgen ervan. Er is bijvoorbeeld aandacht voor hoe je een relatie leuk kunt houden en hoe je met relatieproblemen kunt omgaan. Maar ook hoe om te gaan met een relatiebreuk als er kinderen bij betrokken zijn.

Als onderdeel van dit project is een aanspreekpunt ingesteld voor alle inwoners van Zwartewaterland die vragen hebben over hun relatie, nadenken over een scheiding, concrete plannen hebben hiervoor of hierover advies en hulp nodig hebben. Inwoners kunnen hier hun verhaal delen, vragen stellen en tips krijgen. Dit kan ook anoniem.

Problemen voorkomen en tijdig de juiste hulp bieden

Het initiatief sluit aan op de visie van het Sociaal Domein: ‘Schouder aan schouder – In verbinding met elkaar problemen voorkomen’. Wethouder Maarten Slingerland: “Problemen voorkomen en tijdig de juiste hulp bieden is beter dan achteraf oplossen. Het welzijn van onze inwoners staat voorop. Soms kan het helpen om je verhaal kwijt te kunnen of te sparren met een onafhankelijk persoon. Aanspreekpunt Margreet Breman is niet verbonden aan een kerk of organisatie, maar wordt ingezet voor het eerste contact. Wanneer gewenst kan zij wel contact opnemen met de gemeente, hulpverlening, of een aanspreekpunt vanuit de kerkelijke gemeenten die verbonden zijn aan dit project.”

Aanbod cursussen en bijeenkomsten binnen het project

Het project ‘Maak je har(d)t voor je relatie’ biedt naast het aanspreekpunt ook cursussen en bijeenkomsten aan. Zo kunnen stellen uit Zwartewaterland zich opgeven voor de cursus ‘Sterke Stellen’. En er zijn bijvoorbeeld groepsbijeenkomsten specifiek voor vrouwen die te maken hebben met een scheiding.

Informatie over het aanspreekpunt en het cursusaanbod

Meer informatie over het aanspreekpunt en het aanbod aan cursussen en bijeenkomsten is te vinden op de gemeentelijke website https://www.zwartewaterland.nl/maak-je-hardt-voor-je-relatie

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Gemeente wil stellen bij elkaar houden

  1. Cees Berens schreef:

    Bull shit idee!
    Laten ze er eerst maar voor zorgen dat partners die 50 jaar of langer getrouwd zijn niet gescheiden worden als een van hen in een verzorgingstehuis komt!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500