Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Justin van Dijk weer met een barrel op pad

Geplaatst op: 17 januari 2020

Tekst en foto's Henk Kuik

Ook dit jaar nemen er Zwartewaterlanders, waaronder Genemuidenaar Justin van Dijk, deel aan The Barrel Challenge. In dit geval de wintereditie die zondag 19 januari start bij het NAC stadion in Breda. Ging de route in 2019 door de Scandinavische landen, dit jaar gaat het richting Oost Europa.

De deelnemers krijgen elke dag een route voorgeschreven. Op deze route moeten een aantal opdrachten worden uitgevoerd en zijn er onderweg een aantal checkpoints. Ook kunnen de deelnemers tijdens de rit op alcohol getest worden. Na afloop is een alcoholisch drankje toegestaan, maar tijdens het rijden is dit uit den boze, aldus de website van de organisatie.

De “barrels”, die niet meer dan 500 euro gekost mogen hebben en niet jonger mogen zijn dan 2001, moeten zijn voorzien van een geldige APK, verzekerd zijn, zijn voorzien van een EHBO set, een telefoon set inclusief oplader en powerbank, een gevarendriehoek en nog een aantal andere zaken waaronder sneeuwkettingen.

De deelnemers nemen deel op eigen risico en zijn tijdens de rit verplicht hulp te verlenen aan deelnemers die met pech langs de weg staan.

De drie deelnemende barrels, een Subaru, een Volkswagen en een Audi, uit Zwartewaterland worden dit jaar bemand met inwoners uit Zwartsluis, Hasselt, Genemuiden, St Jansklooster en Rouveen. Daarnaast rijdt er nog een Volvo uit Ermelo met hen mee.

Jos van der Weyde, Justin van Dijk, Maurits Holtrop, Erik en Henrie van der Linde, Jasper Wind, Wichard van den Berg, Kees Vos, Melvin Withaar en Rienk Hijlkema hopen op 25 januari de rit tot een goed einde te hebben gebracht.

De route voert op de eerste dag naar Friedrichshafen (D), de tweede dag is de wintersportstad Innsbruck de eindbestemming, op dag drie gaat het naar Italië: Peschiera del Garda. Op de vierde dag blijven de deelnemers in Italië. Men rijdt dan naar Pozza di Fassa, waarna op dag vijf het bekende Kranjska Gora in Slovenië de eindbestemming is. Op dag 6 heeft het team een mooie route uitgestippeld in dit prachtige gebied. Op deze dag zijn de deelnemers vrij, maar vanwege de mooie omgeving maakt men hiervan geen gebruik.

Op de dag erna voert het richting  Garmisch Partenkirchen in Zuid Duitsland. In deze bekende wintersportplaats is het welbekende, beroemde en beruchte eindfeest van the Barrel Challenge. Zaterdagmiddag is het hele team met de prachtig uitgeruste auto’s te zien bij hun stamcafe, Café De Sluus, in Zwartsluis waarna ze om 18.00 uur vertrekken.

Regelmatig zal het teams foto’s, filmpjes en berichten plaatsen op hun Facebookpagina plaatsen en volgen er artikelen op Zwartsluis-, Hasselt- en Genemuiden Actueel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500