Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Agnieten College opent de deuren

Geplaatst op: 17 januari 2020

Hoe voelt het nu eigenlijk om op de middelbare school te zitten? Hoe is het om voor elk vak van lokaal te wisselen en les te krijgen van verschillende docenten? En wat leer je nu eigenlijk bij Mens & Natuur of bij Godsdienst? Hoe is het om brugklasser te zijn?

Om daar achter te komen bezochten basisschoolleerlingen uit de omgeving van Zwartsluis het Agnieten College. De sfeer proeven bij het vak verzorging, ook letterlijk, want de leerlingen maakten een heerlijk worstenbroodje, die na bereiding opgegeten mocht worden.

Bij Mens & Techniek mochten leerlingen proefjes bekijken, maar ook zelf doen. Na het samenstellen van diverse ingrediënten gingen de basisschoolkinderen naar huis met een potje fel gekleurde, heerlijk geurende haargel. Bij het vak Economie was geld van allerlei landen uit de wereld te zien, aan te raken en er werd ook mee gewerkt. Wat kost een brood in Indonesische Rupiah?

Bij Nederlands werd, door samen te werken, een grappig verhaal geschreven. Bij Frans werd geleerd hoe je elkaar moet groeten. Handig om dat alvast te weten, mocht je op vakantie gaan naar dit land.

Je energie kon je kwijtraken bij Sport & Bewegen. Touwzwaaien, hockey, trampolinespringen, klimmen, een breed spectrum aan sporten om een indruk te krijgen wat er in een gymles gedaan wordt. Bij Mens & Maatschappij werd het alom bekende spel bingo gespeeld. Leerlingen zochten met behulp van de Ipad antwoord op een vraag die gekoppeld was aan het cijfer op het balletje dat uit de bingomolen kwam rollen. De spanning liep hoog op toen er een bingo aan zat te komen. De gelukkige winnaar mocht een prijsje uitzoeken van de prijzentafel.

‘s Avonds was er gelegenheid voor ouder(s) en/ of verzorger(s) om samen met hun kind kennis te maken met het Agnieten College. In de lokalen werd er uitleg gegeven over het betreffende vak dat er gegeven wordt, konden de lesboeken ingekeken worden en lagen er werkstukken uitgestald. Er werd voorlichting gegeven over de zorgstructuur, Ipad- gebruik en ook over de richting Bouw in samenwerking met OVG Genemuiden. Bezoekers kregen de mogelijkheid om vragen te stellen aan leerlingen van het Agnieten College, om er achter te komen hoe ze hun tijd op school ervaren.

In de aula konden de bezoekers met een hapje en een drankje alle indrukken nog even op hen in laten werken.

Bij vertrek kregen de bezoekers een bloem aangeboden en een persoonlijke groet, om misschien na de zomervakantie terug te keren als brugklasser op het Agnieten College in Zwartsluis.

Op donderdag 23 januari is er een extra informatieavond van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500