Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Margriet stopt na 45 jaar met Longfonds

Geplaatst op: 17 januari 2020

45 jaar geleden werd Margriet van der Haar vrijwilligsters van het Astmafonds, later veranderde de naam in Longfonds. Eerst was zij alleen collectante, de laatste 35 jaar was zij ook organisatrice van de Longfondscollecte in Genemuiden. Gesteund door 65 mede-collectanten  werd er elk jaar voor het werk van het Longfonds een groot bedrag opgehaald.

Omgerekend komt het totale collectegeld in 45 jaar in de buurt van € 150.000 ! Margriet: “Zo’n resultaat is alleen mogelijk door de geweldige inzet van de collectanten en de vrijgevigheid van de inwoners van Genemuiden.”

Donderdagmiddag ontving Margriet een delegatie van het Longfonds, mevrouw Geerdink en de heer Pastoor, die haar bedankten voor haar inzet. Ook spraken zij grote waardering uit voor het werk van Evie van der Haar, die de laatste jaren mede-organisatrice was. Het beëindigen van de werkzaamheden voor het Longfonds door Margriet en Evie, brengt Mevrouw Geerdink bij de vraag: “Wie neemt het organiseren over?”.

Zij hoopt dat er in Genemuiden een groep dames en/of heren bereid is deze taak over te nemen. “De collecte in Genemuiden levert elk jaar  een topbedrag op voor het Longfonds. De organisatiestructuur is er al. Er zijn genoeg collectanten en de wijkindeling is beschikbaar.”

Voor informatie over de collecte van het Longfonds in mei 2020, is zij bereikbaar op het e-mailadres maaikegeerdink@longfonds.nl.

Ook kunnen Margriet van der Haar en Reinier van de Pol Dzn. inlichtingen geven:

–           Jaagpad 5, 8281 GZ Genemuiden

–           0383954957

–           rvdpol48@outlook.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500