19 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub wint bij Purmersteijn

Geplaatst op: 18 januari 2020

Foto Helmich Lubberts

Wanneer je als 18-jarige je debuut mag maken in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden en je jezelf dan ook nog eens beloond met een fraaie treffer dan doe je het goed. De aan de selectie toegevoegde A1 speler Brian Snijder overkwam het, mede door zijn fraaie treffer behaalde Sportclub een verdienstelijke 0-2 overwinning op Purmersteijn.

Voor Sportclub Genemuiden was het na een aantal weken rust, gevolgd door een trainingskamp in het Spaanse Marbella het eerste competitie treffen na de winterstop. De beide oefenduels die in deze periode werden gespeeld kenden allen een goed einde, een goed gevolg hieraan geven in het uitduel tegen Purmersteijn was dan ook de insteek voor de groen-witte brigade.

Het begin van het duel oogde goed, een gretig Sportclub trok fel van leer en tegenstander Purmersteijn had hier niet direct een antwoord op. Dit resulteerde al vroeg in het duel tot een aantal kleine kansen. Het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten, de aanvalsdrift die Sportclub op de mat neerlegde resulteerde in de 7e minuut tot een treffer van Omar Kavak. Onderuit geschoffeld binnen de zestien, mocht hij vanaf de penaltystip aanleggen en faalde hierin niet.

Ook na deze penalty bleef Sportclub aandringen, zo ging een schuiver van Jermain Baicadila maar net naast en een schot van Kavak miste ook maar net het doel. Aan de andere kant had doelman Patrick Jansen dan ook niet veel te doen. Een schot van Alex Treuren was nog wel gericht, maar een gemakkelijke prooi voor de Sportclub goalie. Voor rust gebeurde er verder dan ook niet veel meer.

In de 2e helft bleef het behelpen, zowel Sportclub als Purmersteijn behaalden niet hun gewenste niveau. Dit kwam het spel zeker niet ten goede. De 0-1 voorsprong was broos en tegentreffer bleef in de lucht hangen. Dat de eerste mogelijkheid pas na tien minuten viel te bespeuren zegt genoeg. Een pass van Kavak op Baicadila had zeker meer verdient, maar opnieuw zag hij de bal naast gaan.

Met de inbreng van jeugdspeler Brian Snijder voor Baicadila en Mathias Breman voor Ramon Beens probeerde Sportclub wat meer schwung binnen de lijnen te brengen. De inbreng van eerstgenoemde speler zou in de slotfase van het duel SC Genemuiden de definitieve overwinning brengen. Een kopbal van één van de totaal vrijstaande Purmersteijn speler bracht hier ook geen verandering meer in.

Het slot akkoord was voor Sportclub Genemuiden, het werd er één die debutant Brian Snijder niet gauw zal vergeten. Een steekpass van Omar Kavak wist hij aan te nemen, speelde zich daarna goed vrij en de verste hoek van het doel was voor hem het eindstation. De ontlading en de vreugde die dit doelpunt met zich meebracht was grootst en gaf maar weer eens aan dat het binnen het team wel goed zit. Gescoord werd er niet meer, de drie puntenwaren binnen en daar was het uiteindelijk om te doen