Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

In memoriam: Jaap van Lente

Geplaatst op: 22 januari 2020

Jaap van Lente is vorige week overleden. Hij behoorde tot de laatste tapijtpioniers uit Genemuiden die nog in leven was. Naast zijn zakelijke activiteiten was Van Lente ook jarenlang organist.

Van Lente en zijn broers kochten in 1967 een tuftmachine in Engeland. Ze waren de eerste Genemuidenaren die een complete backingstraat aanschaften. Dat bleek de start van een nieuwe economische tijd in Genemuiden.

Jaap van Lente was 45 jaar organist van de Gereformeerde Gemeente en speelde later ook regelmatig in de Hervormde Kerk en de Hersteld Hervormde gemeente. Op 90-jarige leeftijd begon hij aan nieuw vrijwilligerswerk: hij begeleidde bijeenkomsten in De Meente. Voor zijn vrijwilligerswerk kreeg Van Lente in 2017 de oorkonde Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Na een korte periode van afnemende gezondheid overleed Jaap van Lente op 16 januari. Hij werd 95 jaar oud.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500