Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beter online gevonden worden in Genemuiden?

Geplaatst op: 23 januari 2020

(advertentie) Als lokale ondernemer is het een flinke uitdaging om voldoende klanten naar de zaak te krijgen. Ook in Genemuiden is de concurrentie met andere ondernemers en grote bedrijven uit de regio vaak hevig, waarbij laatstgenoemden het grote voordeel hebben dat iedereen ze al kent. Hoe zorg jij er dan voor dat de mensen uit de buurt jou leren kennen als dé specialist in jouw vakgebied? Hoe word jij dé kapper of hét aannemersbedrijf van Genemuiden?

Wellicht steek je geld in sponsoring van (sport)verenigingen in de regio, doe je mee aan supermarktacties of heb je weleens een advertentie geplaatst in een regionale krant. Maar vraag jij je klanten wel eens hoe ze bij jouw zaak terechtgekomen zijn? En is het antwoord dan veelal “via via”, oftewel via mond-tot-mondreclame? Dan is de kans groot dat je een hoop klanten misloopt. Want in het huidige digitale tijdperk zoekt vrijwel iedereen weleens een bedrijf via Google. Ga voor jezelf maar eens na: wat zou jij doen als je net in Genemuiden zou komen wonen, nog niets kende en op zoek zou zijn naar een kapper? Vraag je dan de buurman of typ je op je smartphone snel “kapper Genemuiden” in Google?

De meesten zullen in ieder geval voor het laatste kiezen. Vrijwel allemaal beschikken we immers over een telefoon met internet, waarnaar we automatisch grijpen wanneer we iets willen weten. Als ondernemer is het daarom ontzettend belangrijk om online goed vindbaar te zijn. Dat begint met het hebben van een goede, gebruiksvriendelijke website, maar gaat veel verder dan dat. Door je website te optimaliseren voor Google zul je meer bezoekers naar je website halen, waar je ze vervolgens kunt verleiden een bezoek aan je zaak te brengen.

Hoe werkt dat dan?

Hiervoor is het allereerst belangrijk om te bedenken op welke zoektermen jij met je bedrijf gevonden wilt en zult worden. Vaak is dit jouw bedrijfstak in combinatie met een plaatsnaam, zoals “kapper Genemuiden” of “kapperszaak Genemuiden”. Via de zoekwoordplanner van Google kun je uitzoeken hoe vaak er maandelijks op deze zoekwoorden gezocht wordt.

Vervolgens kun je op je website speciale landingspagina’s aanmaken, met daarop een tekst die geschreven is rondom dit zoekwoord. Door vervolgens ervoor te zorgen dat er door andere websites naar gelinkt wordt naar deze pagina stijgt de autoriteit van deze pagina, wat door Google gewaardeerd wordt. Je zult op deze manier steeds hoger komen te staan in de zoekresultaten!

Hulp inschakelen?

Voor sommigen klinkt dit wellicht eenvoudig, maar het is goed voor te stellen dat je je nu afvraagt hoe je dan precies zo’n landingspagina schrijft en hoe je ervoor gaat zorgen dat anderen naar jou gaan linken. Bovendien komt bij het technisch goed inrichten van je website ook de nodige vakkennis kijken. Voor het verbeteren van je online vindbaarheid kun je dan ook het best een internetmarketingbureau inschakelen dat is gespecialiseerd in SEO (search engine optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500