Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterlanders lezen namen slachtoffers holocaust

Geplaatst op: 23 januari 2020

De stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland neemt deze week en begin volgende week, net als in 20215, deel aan het lezen van de 102.000 namen van Joden, Sinti en Roma die in de oorlogsjaren vanuit kamp Westerbork zijn weggevoerd  naar de vernietigingskampen van de Nazi’s in Oost-Europa.

Om de vijf jaar vindt dit plaats op het voormalige kampterrein bij het herinneringscentrum in Westerbork. De namen worden gelezen door 800 personen die uit het hele land afkomstig zijn. Op de plek waar in de oorlog de appelplaats was staat nu een grote tent waar doorlopend 24 uur per dag de namen van de slachtoffers van de Holocaust worden voorgelezen. Dat maakt steeds een diepe indruk op degene die tien minuten achter het spreekgestoelte plaatsneemt.

Mae Voors, bestuurslid van de stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland las donderdag in de vroeg ochtend in kamp Westerbork namen van slachtoffers van de Holocaust.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500