Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Parkeren aan De Koppel wordt maar niet populair

Geplaatst op: 28 januari 2020

Parkeren aan De Koppel wordt maar niet populair. Volgens wethouder Coster wordt er maar ‘zeer beperkt’ gebruik gemaakt van de 77 parkeerplaatsen aan de rand van het centrum. Hij zegt dat in een antwoord op vragen van SGP. Die partij wilde meer weten over de communicatie rond de uitbreiding van de blauwe zone in het centrum.

De staatkundig gereformeerden hebben berichten gehoord dat bewoners niet blij waren met die communicatie. Ze zouden overvallen zijn door het aanwijzen van tien extra parkeerplaatsen waar de blauwe parkeerkaart nodig is. Volgens Coster was het plan echter al sinds begin 2019 bekend. Daarna publiceerde de gemeente op de gemeentepagina en de website over het besluit. Daarna kregen de direct betrokkenen nog een brief. “Bij dit soort besluiten heb je altijd voor- en tegenstanders en stel je niet iedereen tevreden”, schrijft Coster.

De uitbreiding van de blauwe zone is onder meer gebeurd op verzoek van ondernemers. Die wilden meer plek voor kort parkeerders. Lang parkeerders horen eigenlijk thuis aan De Koppel waar in 2015 een grote nieuwe parkeerplaats is gekomen. Bezoekers en bewoners van het centrum gebruiken die echter maar weinig. Eerder probeerde de, ondertussen voormalige, MVG met een actie parkeerders naar De Koppel te lokken.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Parkeren aan De Koppel wordt maar niet populair

  1. Sander schreef:

    Blauwe zone voor het Havenplein is “de oplossing”

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500