Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Femme en Damian Hanze-ambassadeurs

Geplaatst op: 30 januari 2020

Met gloeiende wangen en een glimlach van oor tot oor nemen Femme en Damian de felicitaties in ontvangst. Burgemeester Eddy Bilder maakte tot hun vreugde bekend dat zij de nieuwe YouthHansa-ambassadeurs zijn van de Hanzestad Hasselt en dat zij mee mogen naar de Internationale Hanzedagen in Brilon. Hier vertegenwoordigden zij de jeugd van de gemeente Zwartewaterland en trekken zij vier dagen op met ruim 80 jongeren uit verschillende Hanzesteden in het noordwesten van Europa.

De functie is populair, want ieder jaar solliciteren er veel leerlingen uit klas 3. Contacten met jongeren uit andere landen en nieuwe vrienden maken. Dat was voor veel leerlingen de motivatie om te solliciteren naar de functie van YouthHansa-Ambassadeur.  Maar ook persoonlijke motivaties zoals zelfverzekerder worden en je persoonlijk ontwikkelen werden genoemd. De leerlingen werden tijdens het sollicitatiegesprek stevig ondervraagd door Lindsay en Marlijn die vorig jaar in Pskov Rusland de eigen Hanzestad op de kaart hebben gezet. De leerlingen kregen pittige casus voorgelegd over situaties waarmee ze mee te maken kunnen krijgen. En natuurlijk moesten de leerlingen de selectiecommissie overtuigen waarom zij de beste waren. Het was een moeilijke keuze.

Het Agnieten College hecht aan internationale betrekkingen en daagt leerlingen uit om verder te kijken dan het bekende van de eigen streek. Twaalf jaar geleden gingen de leerlingen van het Agnieten College op uitnodiging van het de gemeente Zwartewaterland voor het eerst mee naar de Internationale Hanzedagen. Sindsdien worden er ieder jaar twee enthousiast leerlingen geselecteerd voor de YouthHansa. Inmiddels hebben leerlingen van het Agnieten College al veel bijzondere Hanzesteden bezocht. Een aantal YouthHansa-ambassadeurs zet zich al meerdere jaren in om Hasselt te promoten op de Internationale Hanzedagen en binnen de YouthHansa.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500