Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester over breuk: het verdriet mij

Geplaatst op: 31 januari 2020

“Het verdriet mij dat het zover gekomen is”, zegt burgemeester Eddy Bilder over de breuk in de coalitie. “Ik had het liever anders gezien.”

Voor hem kwam de situatie vrij onverwachts. “Ik wist natuurlijk dat er spanningen waren, maar dit wist ik niet lang vantevoren.” Over de inhoud doet hij geen uitspraken. “Dit is een politieke aangelegenheid en ik moet als burgemeester voor allen beschikbaar blijven. Ik neem geen positie in, maar moet ervoor zorgen dat iedereen zo goed mogelijk functioneert.”

Wat er nu verder gaat gebeuren, is onvoorspelbaar. “En over dingen die niet voorspelbaar zijn, ga ik ook niks zeggen.” Wel verwacht de burgervader dat het onderwerp donderdag op de raadsagenda komt. “En ik denk ook dat vrij snel het verzoek komt om dat aan het begin van de vergadering te doen.”

Wat daarvan de gevolgen zijn, is niet te zeggen. Die coalitie (nu nog ChristenUnie en SGP) heeft geen meerderheid en kan zelfstandig geen wethouder naar huis sturen. In theorie is het mogelijk dat de oppositie besluit om de wethouders Knol en Slingerland naar huis te sturen. Bilder: “Het is onvoorspelbaar.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

One thought on “Burgemeester over breuk: het verdriet mij

  1. Kees schreef:

    Ik heb de afgelopen dagen het nieuws gevolgd en ben verbaasd over de vuilspuwerij van onze “christelijke” bestuurders. Ik vraag me af wat de werkelijke agenda van deze lieden is. Wellicht vinden ze de nieuwe partij te lastig en wil men op deze manier van ze afkomen. Kom op BZG vertel wat er werkelijk aan de hand is. Blijf niet te lang stil…de kiezer is echt niet achterlijk en weet dat de medaille een andere donkere kant heeft

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500