Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volle Overtoom kijkt naar populair acrogym

Geplaatst op: 1 februari 2020

Naast het grote para dressuur evenement in het Hippisch Centrum was er zaterdag nog een grote sportactiviteit in Genemuiden. Maar liefst driehonderd acrogymnasten uit Overijssel en Gelderland probeerden zich in d’ Overtoom te plaatsen voor de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen.

“Die namen allemaal trainers, ouders en opa en oma’s mee…”, glimlacht Jeanine Kolk van EGSV rond het middaguur in de sportzaal. De tribune boven haar is volgepakt. Wie buiten nog een parkeerplaatsje zoekt, moet niet bang zijn voor wat meters lopen. De complete Vogelbuurt en de Binnenlanden staat vol met blik op wielen. Het is kortom niet zomaar een evenement in d’ Overtoom.

En dan te bedenken dat er nog drie van dit soort plaatsingswedstrijden zijn. Het zegt alles over de populariteit van de sport. “Acrogym raakt steeds meer in trek. Dat heeft denk ik te maken met het teamgevoel en bovendien is het een mooie combinatie van gymnastiek, acrobatiek en samenwerking. Bij turnen komt het meer aan op kracht en lenigheid”, vertelt Roetman.

Wie even toekijkt naar de sport, kan niet anders dan onder de indruk raken. De meest spannende capriolen halen de gymnastes uit. Ze vliegen door de lucht, rollen over elkaar heen of bouwen een menselijke toren. De populariteit gaat ongetwijfeld nog verder toenemen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500